Lista PNL pentru europarlamentare anunțată oficial. Reacția lui Ciucă despre retragerea Ramonei Chiriac, care se afla pe primul loc

Joi, 21 Martie 2024, ora 17:26
5504 citiri
Lista PNL pentru europarlamentare anunțată oficial. Reacția lui Ciucă despre retragerea Ramonei Chiriac, care se afla pe primul loc
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Hepta

Liberalii au votat joi, 21 martie, în ședință internă lista de candidații la alegerile europarlamentare. Printre numele care vor candida la alegeri, din partea ambelor partide, au fost vehiculați deja pe locuri eligibile Rareș Bogdan, Dan Motreanu sau Siegfried Mureșan.

Din partea PSD, lista este deschisă de Gabriela Firea, Mihai Tudose și Maria Grapini.

Nicolae Ciucă spune că a fost validată lista pentru alegerile europarlamentare în Biroul Național Permanent al PNL.

"Conex am stabilit și am aprobat convocarea Consiliului Național PNL pe data de 24 martie pentru ca să putem să validăm această alianță.

- Am validat candidaturile pentru 21 de candidați la CJ și 21 de municipii reședință de județ și sectoarele 1 și 6 din București.

- Am validat și această candidatură (cea lui candidatului Cîrstoiu) pentru Primăria Capitalei.", spune Nicolae Ciucă.

Cât despre deschiderea de listă retrasă din cursă, Ramona Chiriac, acesta spune că următorul candidat care o să deschidă lista nu se va trage la sorți.

"Am auzit, nu știam detaliile. Nu mă grăbesc să iau niciun fel de decizie. Analizăm și în funcție de ce elemente de concretețe avem, vom lua o decizie. (...) Este o chestiune cât se poate de serioasă, dacă tragem la sorți ducem în derizoriu. (...) Este o vorbă la români: cade omul, stă un pic și pe urmă se ridică. Dați-ne voie să decantăm și să vedem despre ce este vorba”, a mai declarat Ciucă.

Despre candidatul Iulian Dumitrescu, aflat în plină anchetă penală, Ciucă a afirmat că în ședința de astăzi nu s-a discutat acest aspect.

"Nu am validat candidații la filiala Prahova.

În primul rând este vorba că propunerea trebuie să vină de la filială, iar la nivelul conducerii politice sunt celelalte elemente de analiză pe care le vom avea în vedere", spune Ciucă.

Despre situația de la Timiș, în care Alin Nica a anunțat că va candida oricum la Consiliul Județean, chiar nesusținut de PNL, Ciucă afirmă că, "în acest moment", așa cum s-a găsit varianta unor liste comune la București, asta se va căuta și la Timișoara, Brașov și Bacău.

"În acest moment și nu am făcut nici un secret, așa cum la București și sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeași abordare în municipiile reședință de județ, unde nu sunt primari PSD PNL.

Am discutat cu filiala Timiș, cu președintele filialei, dincolo de ceea ce reprezintă analiza și perspectiva lor, la nivel local, datoria noastră este să găsim formula care ne asigură câștigarea Primăriei Timișoara pentru că este simbolul a ceea ce a reprezentat dreapta în România.

Politica este pe voturi, că atare vom numără fiecare vot, să ne asigurăm că vom câștiga. Decizia se ia pe baza de argumente, nu pe voință sau intuiția cuiva anume și se ia asumat. Este vorba despre PNL, fiecare membru, trebuie să se angajeze la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivului partidului.

Iată mai jos lista completă a candidaților PNL la alegerile europarlamentare:

Rareș Bogdan

Dan Motreanu

Adina Vălean

Daniel Buda

Siegfried Mureșan

Mircea Hava

Gheorghe Falcă

Virgil Popescu

Alexandru Muraru

Mara Mareș.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#PNL PSD, #alegeri europarlamentare 2024, #alegeri locale , #stiri politice