Pe cine mandatează PNL Iaşi să solicite convocarea Congresului Extraordinar al PNL. Partidul "are nevoie de un proiect politic nou construit"

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 12:39
2032 citiri
Pe cine mandatează PNL Iaşi să solicite convocarea Congresului Extraordinar al PNL. Partidul "are nevoie de un proiect politic nou construit"
Alexandru Muraru FOTO Facebook / Alexandru Muraru

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi, întrunit vineri, 1 aprilie, l-a mandatat pe liderul filialei, Alexandru Muraru, să solicite convocarea şedinţei Bex al PNL, pentru astăzi, 1 aprilie, ora 14:00, în vederea stabilirii normei de reprezentare a membrilor aleşi de CDJ, precum şi detaliile organizatorice pentru desfăşurarea şedinţei extraordinare a Consiliului Naţional, duminică, pentru convocarea Congresului Extraordinar al PNL.

PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, aşa cum e o regulă nescrisă a organizaţiilor politice româneşti, în jurul celui care se află în fruntea administraţiei, a transmis Alexandru Muraru.

Într-o altă decizie, BPJ al PNL Iaşi, în conformitate cu prevederile art. 84 alin 1 lit. c din statutul PNL, a stabilit ca Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, să solicite convocarea şedinţei extraordinare a Consiliului Naţional al PNL pentru data de 03.04.2022, ora 12.00, în Bucureşti, Palatul Parlamentului.

Totodată, BPJ al PNL Iaşi în conformitate cu Art.78 alin. L lit. c din Statutul PNL şi-a exprimat acordul ca, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Naţional, preşedintele filialei judeţene Iaşi, domnul Alexandru Muraru să solicite convocarea Congresului Extraordinar al PNL care urmează a fi convocat prin votul majorităţii membrilor prezenţi la şedinţa extraordinară a Consiliului Naţional.

"M-am alăturat imediat colegilor mei care cred că PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, aşa cum e o regulă nescrisă a organizaţiilor politice româneşti, în jurul celui care se află în fruntea administraţiei, care are o viziune de ansamblu asupra mersului României, care elimină blocajele sau lipsa de dialog din relaţia cu organizaţiile locale sau cu parlamentarii. Într-un partid politic, schimbarea nu este şi nu trebuie să fie privită ca o luptă pentru că partidele sunt organisme vii, instituţii supuse regulilor managementului politic”, a declarat liderul PNL Iaşi.

El a precizat că ”nu este uşor pentru un partid politic să îşi stabilească obiective pe termen lung, dar PNL trebuie să îşi propună ca ţintă pregătirea anului electoral 2024 şi câştigarea alegerilor de atunci”.

”În 2024 vom avea patru tipuri de alegeri, deci singurul an în care PNL îşi poate seta un proiect politic este 2022. Am toată convingerea că făcând acum acest restart românii vor aprecia noul leadership. Românii vor profesionism, stabilitate, coerenţă, implicare, dedicaţie, onestitate, patriotism curat. Asta va oferi PNL de acum înainte", a mai declarat Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, potrivit unui comunicat al filialei.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
O țară vecină rămâne fără guvern și se îndreaptă spre alegeri anticipate. Fostul premier a refuzat propunerea președintelui
O țară vecină rămâne fără guvern și se îndreaptă spre alegeri anticipate. Fostul premier a refuzat propunerea președintelui
Partidul populist bulgar ITN (Există un astfel de popor) a refuzat joi mandatul de formare a unui nou guvern naţional, deschizând calea pentru ca preşedintele Rumen Radev să convoace alegeri...
#PNL Iasi, #presedinte, #convocare, #congres extraordinar PNL, #Florin Citu , #stiri politice