S-a încheiat epopeea din PMP. Tribunalul a decis cine este președintele de drept al partidului

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 11:59
19963 citiri
S-a încheiat epopeea din PMP. Tribunalul a decis cine este președintele de drept al partidului
Eugen Tomac și Cristian Diaconescu s-au luptat pentru șefia PMP FOTO Colaj Ziare.com / Facebook

După mai multe luni în care Eugen Tomac și Cristian Diaconescu s-au războit public privind șefia PMP, Tribunalul București a luat o hotărâre în acest sens.

Astfel, instanța de judecată a admis organizarea congresului PMP din data de 19 februarie, rezultând astfel că Eugen Tomac este liderul de drept al partidului.

„Așa cum era previzibil, mergem mai departe în formula aleasă la Congres! (...) Române cum am decis la Congres: PMP, un nou început!”, a scris formațiunea într-un mesaj pe Facebook.

Diaconescu: S-au reactiva ratații politici

Cristian Diaconescu a reacționat la decizia instanței, precizând că „încheierea instanței NU produce efecte în sensul validării congresului sau al modificării mențiunilor din Registrul Partidelor” și că „aceasta va fi atacată atât din perspectiva fondului, cât și a soluției de respingere a cererilor de intervenție”.

Mai mult, acesta a lansat un mesaj dur pe Facebook, afirmând că a observat „reactivarea unor ratați politic”, care în noiembrie anul trecut ar fi inițiat „cea mai mizerabilă campanie din istoria mea de politician și om (...) pentru a mă determina să accept fuziunea PMP cu PNL”.

„M-au insultat, amenințat, m-au jignit în public miorlăindu-se în privat cum ar trebui eu să mă dau la o parte. Să accept temporar funcția de președinte onorific al PMP sau să fiu prim vicepreședinte la PNL numai cu scopul de a mă determina să abandonez dreptul de semnătură în partid. Mi s-a spus, la cel mai înalt nivel, că aranjamentul cu PNL „trebuie făcut politic iar justiția oricum nu va mai conta atunci când se va pronunța”.

A

m rămas categoric împotriva acestei trădări care s-ar repercuta asupra aleșilor noștri locali și a alegătorilor PMP. Cu toate acestea unii încă își mai imaginează că voi ceda”, a mai subliniat Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PMP, #presedinte PMP, #Tribunalul Bucuresti, #Eugen Tomac, #Cristian Diaconescu , #stiri Eugen Tomac