Scandal iscat în toiul nopții la PMP. Cristian Diaconescu s-a trezit la propriu că partidul organizează congres pentru a-l demite

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 12:59
11388 citiri
Scandal iscat în toiul nopții la PMP. Cristian Diaconescu s-a trezit la propriu că partidul organizează congres pentru a-l demite
Președintele PMP Cristian Diaconescu s-a trezit peste noapte că partidul vrea să-l schimbe FOTO Facebook / Cristian Diaconescu

PMP se află în mijlocul unui scandal după ce noaptea trecută formațiunea a anunțat pe Facebook că pe 19 februarie s-ar convoca un congres pentru alegerea unei noi conduceri.

Președintele partidului, Cristian Diaconescu, declară că „așa-zisul congres” este ilegal și că comunicarea PMP este compromisă.

UPDATE 12.50 PMP a transmis joi o reacție după ce președintele partidului Cristian Diaconescu a afirmat că congresul este ilegal. Puciștii au afirmat că întâlnirea în care s-a luat decizia privind congresul a fost una statutară și că regretă declarațiile lui Diaconescu.

„Partidul Mişcarea Populară a transmis, joi, după reacţia preşedintelui partidului, care afirmase că şedinţa Colegiului Naţional de miercuri nu a fost una statutară, iar decizia privind Congresul din luna februarie ilegală, că ”regretă declaraţiile domnului preşedinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Naţional PMP prin care sugerează că toţi liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă”, a transmis PMP.

Într-un mesaj publicat noaptea trecută, PMP anunța pe pagina de Facebook că în urma unei întâlniri statutare, cu prezența a 46 de lideri din 69, a decis să convoace un congres al partidului pe 19 februarie în care s-ar alege o nouă conducere.

Mesajul a venit și în contextul în care actualul lider Cristian Diaconescu a anunțat din nou că se opune unei fuziuni prin absorbție a PMP de către PNL.

"Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezenţa a 46 de lideri din 69, şi a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naţionale", se arată în mesajul PMP.

Joi dimineață, președintele formațiunii Cristian Diaconescu a reacționat le mesajul publicat de propriul partid și a subliniat că organizarea congresului este ilegală și că nu legitimează nicio decizie în acest sens. Mai mult, acesta a afirmat că toată comunicarea pe pagina oficială de Facebook a partidului este compromisă.

„În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută, să constat, că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național (conform Statutului Partidului - urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă.

Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar. Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp.

Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale”, a subliniat Diaconescu.

Conflictul din PMP vine și în contextul în care miercuri purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe vorbea despre un progres al alianței dintre liberali și PMP. La câteva minute distanță, Diaconescu a subliniat că PMP ar fi de acord cu colaborarea cu PNL pe proiecte concrete, și nu pe o fuziune prin absorbție.

„PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”, preciza acesta. Câteva minute mai târziu, liderul PMP transmitea un nou mesaj, de data asta către membrii propriului partid. „Cât timp voi fi Președintele PMP, nu voi permite ca ambițiile individuale ale câtorva să predomine interesului colectiv al PMP (...) Oricine nu reușește să accepte său să înțeleagă poziționarea actuală a conducerii PMP este invitat să își dezvolte propria cale, în afara structurii de partid”, a mai afirmat DIaconescu.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#PMP, #congres PMP, #Cristian Diaconescu, #fuziune pnl pmp , #stiri Cristian Diaconescu