Liderii PMP anunță că se extind în Republica Moldova. La București se vehiculează că partidul va fi absorbit de PNL sau PSD

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 17:26
3339 citiri
Liderii PMP anunță că se extind în Republica Moldova. La București se vehiculează că partidul va fi absorbit de PNL sau PSD
Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și cu Anatol Șalaru, președintele Partidului Unității Naționale din Republica Moldova FOTO Facebook/ Anatol Salaru

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit luni, 3 ianuarie, cu Anatol Șalaru, președintele Partidului Unității Naționale, din Republica Moldova.

Cei doi au discutat despre progresele înregistrate de Republica Moldova privind parcursul său european, dar și despre extinderea PMP în Republica Moldova.

„Partidul Mișcarea Populară se extinde dincolo de Prut.

Președintele Partidului Mișcarea Populară, domnul Cristian Diaconescu, a avut luni, 03 ianuarie 2022, o întâlnire de lucru cu domnul Anatol Șalaru, președintele Partidului Unității Naționale, din Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, cei doi lideri au abordat o serie de probleme privind situația politică internă și economică, evoluțiile din justiție, cât și progresele înregistrate de Republica Moldova privind parcursul său european. 

De asemenea, un alt punct important al discuției l-a reprezentat perspectiva înființării Partidului Mișcarea Populară în Republica Moldova. În acest sens, domnul Cristian Diaconescu l-a asigurat de întregul său sprijin, astfel încât cele două formațiuni „unioniste” să reprezinte singura alternativă creștin-democrată pentru electoratul conservator din România și Republica Moldova.

Reafirmându-și angajamentul privind reluarea activităților și întâlnirilor periodice, Președintele PMP urmează să efectueze, în perioada următoare, o vizită la Chișinău.

Cu această ocazie Cristian Diaconescu și Anatol Șalaru vor participa la un seminar organizat la Chișinău dedicat analizei perspectivelor privind relațiile bilaterale între România și Republica Moldova”, se arată în comunicatul de presă transmis de PMP.

Fuziunea prin absorbție dintre PMP și PNL s-a împotmolit, după ce președintele PMP Cristian Diaconescu a primit o ofertă similară și din partea PSD, partidul care l-a propulsat ca ministru la începutul anilor 2000, susțin surse politice pentru Ziare.com.

“Fuziunea PNL-PMP era la un pas de a se concretiza, însă PSD încearcă să-l deturneze pe Cristian Diaconescu. În PMP există în acest moment două tabere: una pro-Diaconescu, alta pro-Tomac. Declarativ, niciuna n-ar vrea o fuziune cu PSD, deși, în țară, sunt județe unde PSD are majoritate cu ajutorul PMP. Sperăm să batem palma până la urmă și să fuzionăm la începutul anului 2022”, susțin surse din conducerea PNL pentru ziare.com.

Chiar dacă a ratat intrarea în Parlament la alegerile din decembrie 2020, PMP numără totuși 50 de primari și peste 2.000 de consilieri locali și județeni, deci partidul are încă o infrastructură puternică în teritoriu. Primarii aleși pe listele PMP nu pot demisiona din partid pentru că și-ar pierde mandatul. Dacă PMP ar fuziona cu PNL, ar deveni automat primari liberali și ar avea acces la resursele guvernării. Scenariul e identic și în cazul unei fuziuni PMP-PSD.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#PMP, #unionisti Moldova, #Cristian Diaconescu, #Anatol Salaru Fota unire Romania, #Traian Basescu , #stiri politice