Cum a ajuns PMP să aibă două conduceri. Disputa Tomac-Diaconescu este mutată în instanță

Luni, 21 Februarie 2022, ora 23:21
3680 citiri
Cum a ajuns PMP să aibă două conduceri. Disputa Tomac-Diaconescu este mutată în instanță
Cei doi lideri ai PMP Eugen Tomac și Cristian Diaconescu FOTO Colaj Ziare.com / Facebook

PMP s-a rupt în două după ce, sâmbăta trecută, 19 februarie, Eugen Tomac a fost ales președinte al partidului, cu o majoritate largă, ca urmare a unui congres pe care Cristian Diaconescu, celălalt președinte, l-a caracterizat a fi ilegal.

Congresul a fost organizat de către tabăra din care face parte și Eugen Tomac, acesta din urmă fiind apoi ales cu 421 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” și 17 abțineri. Pe 12 ianuarie, atunci când în Colegiul Național al PMP s-a decis convocarea congresului, Cristian Diaconescu afirma că s-a trezit peste noapte cu o „surpriză neplăcută” și că "un grup de 'organizatori binevoitori' a convocat o adunare, pe care au denumit-o în mod ilegal Colegiu Naţional". De altfel, acesta a subliniat în mai multe mesaje publice că adunarea convocată de tabăra lui Tomac este ilegală.

De cealaltă parte, secretarul general al PMP Ionuţ Simionca preciza miercurea trecută că "toate dezinformările aduse în spaţiul public de preşedintele Diaconescu şi de câţiva foşti membri de partid au fost demontate de instanţa judecătorească" și că congresul din 19 februarie este democratic. Cu toate astea, Diaconescu a vizitat în ultimele săptămâni mai multe filiale a partidului și a precizat de fiecare dată că congresul "legitim” va avea loc pe 26 martie.

AUR a ajuns noul măr al discordiei

În cadrul congresului, unul dintre liderii PMP Marius Pașcan a ironizat întâlnirea organizată de Cristian Diaconescu în care l-a avut ca invitat pe co-președintele AUR George Simion.

„Nu îl văd pe Cristi Diaconescu, nu îl văd pe George Simion, nici pe cei 14 parlamentari, nu o văd pe Şoşoacă, nu îl văd Dan Diaconescu, nu îl văd pe Eugen Teodorovici. Ce perspectivă măreaţă, glorioasă pentru acest partid, în viziunea unora care l-au condus din greşeală. Când nu ai direcţie, obiective, nu ai nimic concret, nu ai decât să te duci cu capul în zid. Nu ai nicio perspectivă, eşti ca o corabie în voia valurilor cu cârma stricată”, a transmis Marius Paşcan.

Ironii au venit și din partea lui Eugen Tomac, care a afirmat luni, 21 februarie, că Diaconescu ar trebui să se înscrie în AUR și a dezmințit informația că ar exista filiale ale partidului care doresc o fuziune cu formațiunea condusă de George Simion.

"Este o mare minciună că ar exista filiale ce vor fuziunea cu AUR. Cel care a făcut acest enunț ar trebui să spună care sunt filialele la care face referire. Nu mai tolerăm din acest moment nici o abatere de la disciplina de partid. (...) Este inacceptabil un asemenea comportament. Crede în AUR? Să-şi ia lucrurile şi să se ducă în AUR, nu este nici o tragedie”, a mai notat Tomac într-o conferință de presă.

După congresul de sâmbătă, celălalt președinte, Cristian Diaconescu, care nu a participat la eveniment, a declarat că disputa internă privind conducerea partidului va fi mutată în instanță.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#PMP, #conducere PMP, #Eugen Tomac, #Cristian Diaconescu, #alegeri pmp, #congres PMP , #stiri Eugen Tomac
Comentarii