Vremea face ravagii în țară. Un drum este blocat de apă, iar în câteva localități au fost emise mesaje RO-Alert pentru ploi torențiale

Luni, 15 August 2022, ora 17:15 3509 citiri
Inundatii FOTO: Twitter arhiva

Meteorologii au emis avertizări nowcasting cod portocaliu de ploi torenţiale, luni după-amiază, 15 august, în mai multe localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Astfel, în mai multe localităţi, inclusiv în municipiul Constanţa, a fost emis mesaj Ro-Alert. Traficul este blocat pe DN 22A, în judeţul Tulcea, din cauza apei adunate pe şosea.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis Cod portocaliu de ploi torenţiale valabil pentru localităţile Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Lumina, Agigea, Corbu şi Săcele.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis un mesaj Ro-Alert de vijelie puternică în care preciza că ploile vor atinge local cantitatea de 40 de litri pe metru pătrat şi se vor înregistra descărcări electrice şi grindină. De asemenea, cetăţenii erau sfătuiţi să evite deplasările şi ia măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie.

Totodată, ANM a emis Cod portocaliu de precipitaţii şi pentru localităţile tulcene Valea Nucarilor, Murighiol, Mahmudia, Nufăru, Beştepe, Casimcea, Cerna, Frecăţei, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Mihai Bravu, Izvoarele, Horia, Valea Teilor, Hamcearca.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat că, din cauza apei de pe carosabil, ca urmare a precipitaţiilor abundente, circulaţia rutieră pe DN 22A este blocată pe sectorul Nicolae Bălcescu – Ciucurova, în judeţul Tulcea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Tania, ... "Meteorologii au emis avertizări nowcasting..."