De ce trebuie să utilizați bicarbonat de sodiu pentru îngrijirea plantelor de apartament. Cum se prepară soluția care le revigorează

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 02:04
7028 citiri
De ce trebuie să utilizați bicarbonat de sodiu pentru îngrijirea plantelor de apartament. Cum se prepară soluția care le revigorează
Plante în ghivece FOTO unsplash

Majoritatea oamenilor se gândesc la bicarbonatul de sodiu doar ca la un element de bază din bucătărie pentru coacere sau curățare. Acesta poate face mai mult decât prăjituri delicioase și poate ajuta și plantele de apartament să rămână sănătoase.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai versatile și mai ieftine articole de uz casnic pe care le puteți avea la îndemână. Ajută la reglarea nivelului pH-ului din sol, care este esențial pentru creșterea plantelor și, de asemenea, poate preveni și trata infestările cu insecte și bolile fungice.

Dacă plantele tale de interior nu arată bine, ar putea exista o problemă cu pH-ul solului. Solul prea acid sau prea alcalin poate face dificilă absorbția nutrienților pentru plante, ceea ce poate duce la probleme precum îngălbenirea frunzelor sau încetinirea creșterii.

O modalitate de a ajuta la neutralizarea solurilor acide este să adăugați niște bicarbonat de sodiu. Acesta are un pH ridicat și va ajuta la creșterea pH-ului solului. Doar asigurați-vă că nu adăugați prea mult, deoarece acest lucru ar putea face solul prea alcalin.

Pentru a încorpora, pur și simplu întindeți un strat de bicarbonat de sodiu pe sol și amestecați-l. După ce ați adăugat cantitatea dorită, udați plantele ca de obicei.

Dacă nu ești sigur dacă solul este prea acid sau prea alcalin, îl poți testa oricând cu un kit de testare a pH-ului. Acest lucru vă va ajuta să determinați pH-ul exact al solului și să ajustați după cum este necesar.

Ajută la prevenirea bolilor

Dacă începeți să vedeți pete albe pudrate pe frunzele plantelor, este o idee bună să le tratați cu o soluție de bicarbonat de sodiu. Când este amestecat cu apă și pulverizat pe plantele infectate, bicarbonatul de sodiu va ajuta la controlul răspândirii mucegaiului.

Pentru a vă face propriul spray de bicarbonat de sodiu, amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu un litru de apă caldă. Adăugați câteva picături de săpun de vase pentru a ajuta amestecul să se lipească de frunze, apoi puneți într-o sticlă cu pulverizator și aplicați pe plantele afectate. Aplicați spray-ul după cum este necesar, până când mucegaiul este sub control.

Fără dăunători

Dacă plantele dvs. de apartament sunt deranjate de acarieni, puteți crea un spray simplu de bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de ele. Se amestecă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu două căni de apă. Adăugați două treimi dintr-o cană de ulei de măsline și câteva picături de săpun de vase. Apoi, doar pulverizați soluția pe plante și dăunătorii vor fi eliminați rapid, scrie backyardboss.net.

Impuls pentru înflorire

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a da un impuls plantelor de apartament înflorite, luați în considerare adăugarea de bicarbonat de sodiu pe fundul vasului. Doar presărați un strat subțire pe fund înainte de plantare, iar florile dvs. se vor bucura de o doză de nutrienți cu eliberare lentă.

Întinerirea plantelor de casă

Dacă planta pare lipsită de viață sau se ofilește din cauza căldurii radiatoarelor, o puteți ajuta să-și revină cu o soluție pe bază de bicarbonat.

Amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de amoniac, o lingură de sare Epsom și apă. Apoi etichetați amestecul și păstrați-l într-un recipient sigilat. Pentru utilizare, doar diluați un sfert de cană de soluție în patru căni de apă și utilizați-o pentru a uda plantele de apartament. Pentru plantele mari, hrăniți-le cu un litru din amestecul preparat o dată pe lună. Acest lucru este util în special pentru trandafiri!

Bicarbonat de sodiu – ingredientul magic

Dacă doriți să vă mențineți plantele sănătoase și înflorite, bicarbonatul de sodiu este o opțiune excelentă pe care o aveți. Este ieftin, eficient și ușor de utilizat.

Atac armat Moscova: Numărul morților crește la 137 / Suspecții arestați duși la sediul Comitetului de anchetă / Munți de flori și jucării în jurul complexului VIDEO
Atac armat Moscova: Numărul morților crește la 137 / Suspecții arestați duși la sediul Comitetului de anchetă / Munți de flori și jucării în jurul complexului VIDEO
Suspecţii arestaţi după atacul de vineri de la Moscova au fost aduşi la sediul Comitetului de anchetă de la Moscova, a anunţat duminică, 24 martie, agenţia de presă rusă RIA preluată de...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#plante apartament ingrijire, #flori, #solutie, #bicarbonat de sodiu , #stiri magazin