Un astronaut a văzut din spațiu cum Pământul este distrus de oameni. ”Putem salva planeta” VIDEO

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 02:23
6380 citiri
Un astronaut a văzut din spațiu cum Pământul este distrus de oameni. ”Putem salva planeta” VIDEO
Imaginea Nilului văzută din spațiu, de la bordul ISS FOTO: C3 Teachers

Astronautul francez Thomas Pesquet este îngrijorat de schimbările dramatice pe care le-a suferit Pământul în ultimul timp, lucru pe care l-a constatat de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS). El este alarmat de toate efectele negative ale climei produse datorită activității oamenilor, dar speră că planeta noastră se va salva de la un dezastru total.

Pesquet a petrecut șase luni în cosmos anul trecut, fiind primul francez care a condus ISS. El a fost extrem de încântat de priveliștile asupra Pământului, care sunt uimitoare, călătoria oferindu-i șansa să admire perspectiva unică a Terrei, potrivit CNN.

Astronautul, deși a postat în mod constant pe contul său de Instagram imagini de mare frumusețe ale ”mingii albastre, pe care o numim acasă”, el a observat cu îngrijorare consecințele activității umane asupra Pământului.

Practic, spune el, se observă în mod evident și din spațiu, schimbările climatice negative petrecute în ultimii ani. Astfel, Pesquet a văzut cum mulți ghețari s-au topit, iar creșterea fenomenelor meteo extreme a devenit alarmantă.

Preocuparea sa față de mediu l-a motivat să devină Amabasador al bunăvoinței în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Resursele limitate din spațiu oferă o oportunitate de a modela comportamentul uman pe o planetă cu resurse în scădere, iar Pesquet dorește să evidențieze paralele dintre viața de pe o navă spațială și cea de pe Pământ.

Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO

”Când privești Pământul de pe ISS, este absolut magic. Nu ești atât de departe, așa că ai încă o vedere relativ apropiată. Totul strălucește în albastru. Este absolut uluitor prima dată când îl vezi. Este cel mai frumos peisaj pe care ți-l poți imagina”, a spus astronomul francez, în vârstă de 43 de ani.

”Când ești pe Pământ, simți că totul este atât de vast, totul este nesfârșit. Îți este greu să înțelegi cât de limitați suntem. Apoi, când faci un pas înapoi și vezi Pământul în întregime, înțelegi brusc că trăim într-o oază în cosmos.

Cercetătorii de la NASA cred că Soarele va exploda: Fenomenul va ucide toți oamenii de pe Pământ VIDEO

În jurul nostru nu este nimic, nicio viață, este întuneric, gol, absolut nimic, în afară de această minge albastră. Te face să prețuiești Pământul și să-l protejezi”, a adăugat Pesquet.

Efectele schimbărilor climatice de pe Pământ se pot observa din cosmos. ”Poți vedea multe dintre consecințele activităților umane din spațiu. Unele dintre ele provin de la schimbările climatice, iar altele sunt consecințele poluării vechi. Cel mai vizibil efect este cel reprezentat de ghețari, care se retrag an de an”.

Totuși, astronautul este încrezător în legătură cu soarta Pământului. ”Suntem suficient de creativi, avem tehnologie și voință. În concluzie sunt optimist pentru viitor. Dacă putem face să zboare o stație spațială, atunci putem salva planeta”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#planeta Pamant, #imagini Pamant Spatiu, #Statia Spatiala Internationala, #iss poze pamant, #astronaut, #Thomas Pesquet astronaut , #fenomen