Cele mai murdare plaje din lume. Specialiștii recomandă ocolirea lor pentru a nu risca îmbolnăvirea

Marti, 30 Ianuarie 2024, ora 04:50
10968 citiri
Cele mai murdare plaje din lume. Specialiștii recomandă ocolirea lor pentru a nu risca îmbolnăvirea
Plaja Phu Quoc din Vietnam FOTO this-is-italy.com

Nimic nu este mai relaxant și mai terapeutic decât sunetul valurilor care se lovesc de țărm și sentimentul nisipului fin care ne gâdilă picioarele. Acesta este și motivul pentru care destinațiile de vacanță de la mare se află adesea în fruntea listei noastre ori de câte ori vrem să plecăm pentru un pic de relaxare și de liniște.

Priveliștea încântătoare a răsăritului sau a apusului de soare împreună cu mirosul sărat al mării ne trezesc dorința de a respira mai adânc pentru a asimila totul. Dar dacă, în loc de asta, simțim un miros puțin ciudat, vedem gunoaie plutind pe apă și altele aruncate pe țărm? Vacanța noastră tocmai s-a transformat într-un coșmar. Iată o listă cu zece dintre cele mai murdare plaje din lume, potrivit thetravel.com

10. San Clemente Pier, California, SUA

În comparație cu restul plajelor din această listă, plaja din San Clemente Pier are un aspect mult mai curat. Însă, în realitate, este una dintre cele mai murdare plaje din zona Los Angeles. Această plajă este situată în Orange County, iar apele sale sunt recunoscute ca fiind cele mai murdare din întreaga zonă.

9. Haina, Republica Dominicană

Haina, sau Bajos de Jaina, este un oraș de coastă din Republica Dominicană. Partea de sud-vest a orașului Haina este orientată spre Marea Caraibelor și este cu adevărat surprinzător ca una dintre insulele din Caraibe să fie inclusă în această listă. Dar, din păcate, principala industrie a orașului este topirea plumbului, iar acest lucru a jucat un rol imens în contaminarea apelor din Haina. Numit și Cernobîlul Dominican, ar fi nevoie de un salt major și de o cooperare totală din partea localnicilor pentru a redresa plajele din Haina, ca să nu mai vorbim de ani de muncă grea.

8. Plaja Serendipity, Cambodgia

Orașul Sihanoukville este situat în Cambodgia, o țară din sud-estul Asiei. Angkor Wat este cea mai populară destinație turistică din Cambodgia, dar au și alte obiective culturale și istorice. Partea de sud-vest a țării este, de asemenea, o destinație bună de concediu la mare, deoarece este orientată spre apele Golfului Thailandei. Sihanoukville este poate cel mai popular oraș în care trebuie să meargă un turist care vrea să se bucure de plajele din Cambodgia. Dar încercați să evitați plaja Serendipity. Această plajă este plină de gunoaie și deșeuri din plastic care plutesc în apă și rămân la mal. Există și alte plaje mai curate în zonă, cum ar fi plaja Independence sau plaja Otres.

7. Golful Guanabara, Brazilia

Turiștii rămân cu speranța că plajele din Golful Guanabara din Rio de Janeiro sunt mai curate acum, de când s-a răspândit la nivel mondial vestea despre mizeria de pe aceste plaje înainte de Jocurile Olimpice din 2016. Brazilia este o țară frumoasă, cu cei mai prietenoși și mai fericiți oameni, așa că nu le stă în fire să lase o plajă să ajungă în stadiul în care a ajuns Golful Guanabara. Aceste ape sunt murdare, poluate cu gunoaie de toate tipurile, formele și culorile și sunt contaminate cu o multitudine de bacterii.

6. Kota Kinabalu, Malaezia

Malaezia este o țară asiatică care arată ca o extensie a Thailandei. Ea se întinde mai la sud și se termină la Singapore. Aceasta sare peste apă, apoi își extinde teritoriul până la următoarea insulă din dreapta, pe care o împarte de data aceasta cu Indonezia în sud. Malaezia este o țară insulară înconjurată de ocean. Există nenumărate plaje aici, cu siguranță, iar asta înseamnă, de asemenea, orașe mici de coastă, zone comerciale mari de coastă, plaje nelocuite și o mulțime de lucruri frumoase. Dar nu este nimic drăguț în ceea ce privește situația de pe plajele din Kota Kinabalu, un oraș de coastă din nord-estul Malaeziei, unde gunoaiele sau resturile marine reprezintă o mare problemă.

5. Plaja Juhu, India

Una dintre cele mai murdare plaje din lume se află în India, o țară bogată din punct de vedere cultural. Aceasta este una dintre cele mai mari țări din Asia, atât ca suprafață, cât și ca populație. Este atât de mare încât chiar și un întreg ocean îi poartă denumirea, iar teritoriul său de coastă este orientat spre trei mări diferite: Marea Arabiei, Marea Lacadivă și Golful Bengal. Plaja Juhu din Mumbai se bucură de Marea Arabiei, dar oamenii nu se pot bucura de plaja Juhu ca destinație de vacanță. A fost invadată de deșeuri, iar în loc de nisip pe țărm se află un covor de gunoaie.

4. Plaja Kuta, Indonezia

Indonezia este o altă țară din Asia de Sud-Est aflată pe această listă a celor mai murdare plaje. Este vecina sudică a Malaeziei. Bali este un oraș turistic popular în Indonezia, este plin de plaje superbe și ape albastre. Aici există o plajă care a fost poluată periculos de mult, până la un punct în care nu mai poate fi salvată. Localnicii spun că gunoaiele vin de peste tot, mai ales în lunile în care curentul de apă este puternic, iar vânturile transportă gunoaiele până la țărmul plajei Kuta.

3. Plaja Kamilo, Hawaii, SUA

Acest grup de insule din Pacificul de Nord este atât de frumos încât America nu-l poate uita și nici nu poate renunța la el. Aflat la mii de kilometri distanță de America de Nord, Hawaii este un stat încântător și cu adevărat unic. Dar gunoaiele și tot felul de resturi marine au ajuns cumva și pe una dintre plajele din Hawaii. Plaja Kamilo nici măcar nu mai are aspectul unei plaje, ci arată mai degrabă a groapă de gunoi. Această plajă este situată la sud de Big Island și este pur și simplu șocant să vezi cât de multe gunoaie sunt aruncate în ocean.

2. Golful Maya, Thailanda

Golful Maya ar putea fi cea mai frumoasă plajă de pe această listă și, cu siguranță, cea mai populară. Acest lucru se datorează în parte lui Leonardo DiCaprio și Danny Boyle. Danny Boyle a regizat filmul ”The Beach” și l-a avut ca protagonist pe Leonardo DiCaprio. Plaja prezentată în film era de fapt Golful Maya din Thailanda. Este cu adevărat un paradis. Dar de la lansarea acelui film, turiștii au venit cu sutele, apoi cu miile, până când vizitatorii au lăsat mai multe gunoaie decât puteau scoate localnicii.

1. Phu Quoc, Vietnam

Această țară completează lista țărilor din Asia de Sud-Est cu cel puțin o plajă murdară: Cambodgia, Thailanda, Malaezia, Indonezia și Vietnam. Vietnamul este o țară situată între Thailanda și Malaezia. Este înconjurată de Marea Chinei de Sud și de Golful Thailandei. O insulă la vest de Ho Chi Minh City este, de asemenea, înconjurată de gunoaie, Phu Quoc. În majoritatea fotografiilor, plajele de aici sunt imaculate, dar dacă ne uităm mai îndeaproape putem observa cum toate au o anumită cantitate de gunoaie ascunse undeva departe de turistul rătăcitor.

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#plaje murdare, #destinatii vacanta, #nivel mondial , #plaja