Cum arată acum plaja de la Mamaia: ”Hai, că a rezolvat marea și sezonul estival 2023” VIDEO

Autor: N.G.
Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 23:24 9587 citiri
Plaja a fost ”dislocată” de valurile mării

Deși abia a fost lărgită, o mare parte din plaja stațiunii Mamaia a fost cuprinsă de ape în urma unei furtuni care a provocat valuri mari.

Porțiunea de plajă afectată se află în nordul stațiunii, pe o lungime de circa un kilometru. Valurile au săpat până la un metru în malul de nisip. Astfel, acum, plaja arată ca o minifaleză. Un turist a avut și o replică: ”Hai, că a rezolvat marea și sezonul estival 2023”

În urma acestui fenomen, nisipul atras de valuri se va așeza însă în zona țărmului. Astfel, turiștii vor avea parte de un nisip mai fin pe plajă, dar și de o intrare în mare mai lină.

Marea și-a recâștigat din teritoriu și a înghițit zone întregi din plaja lărgită. Fenomenul este considerat de specialiști unul normal, care spun că locul va fi refăcut înainte de sezonul estival.

În zona de nord a stațiunii Mamaia, dune mari de nisip s-au format în locul în care plaja a fost extinsă în ultimii cinci ani.

Valurile formate de furtunile din ultimele zile au provocat acest fenomen, care apare ca urmare a unor acțiuni asupra zonelor de coastă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza medgidnicolai
medgidnicolai
rank 5
Poza Johnny-LaRue
Johnny-LaRue
rank 3