Ce spune Emilia Șercan despre justificarea ridicolă a ministrului Cîmpeanu în cazul plagiatului: "Sunt 13 capitole!"

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 16:14
2960 citiri
Ce spune Emilia Șercan despre justificarea ridicolă a ministrului Cîmpeanu în cazul plagiatului: "Sunt 13 capitole!"
Sorin Cîmpeanu a fost acuzat de plagiat FOTO: Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a justificat într-un fel ridicol acuzația de plagiat care i-a fost adusă.

Prima reacție a demnitarului a fost să invoce presupuse interese de natură politică, și anume blocarea legilor educației.

Mai exact, întrebat luni, 26 septembrie, într-o conferința de presă, în legătură cu aceste acuzații, Sorin Cîmpeanu a replicat că ar fi vorba despre un material “fără ISBN” și a acuzat din nou – cum făcuse și în prima parte a zilei – o intenție politică pentru respectiva anchetă, anume “blocarea” legilor educației: acțiunile “au un unic obiectiv, dacă sunt puse în balanță: blocarea legilor educației”, a spus el.

La insistența unuia dintre jurnaliștii prezenți, el a spus că ar fi vorba despre un “material suport”, sugerând că în cazul unor astfel de materiale nu s-ar aplica regulile plagiatului.

"Zice ministrul-dublu-academician-rectorul-rectorilor-etc Sorin Cîmpeanu că lucrările prezentate în articol nu sunt lucrări cu ISBN, nu sunt lucrări științifice, lăsând să se înțeleagă că dacă acele cursuri nu au ISBN, nu există plagiat", a scris Emilia Șercan pe Facebook.

"Legea drepturilor de autor (nr. 8/1996, adoptată cu zece ani înainte de plagiatul și însușirea frauduloasă a autoratului pentru 13 articole de către Cîmpeanu) protejează orice tip de creație, indiferent de forma de comunicare a acesteia.

Legea privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică (nr. 206/2004, adoptată cu doi ani înainte de plagiatul și însușirea frauduloasă a autoratului pentru 13 articole de către Cîmpeanu) definește plagiatul ca fiind preluarea fără citare chiar și a unei idei, darămite a 13 capitole!

În niciuna dintre aceste două legi nu se face referire la ISBN, dar, poate introduce dumnealui niște amendamente la cele două legi care să decreteze că dacă o lucrare nu are ISBN, nu poate fi considerată plagiată de ministrul-dublu-academician-rectorul-rectorilor-etc Sorin Cîmpeanu", a scris Emilia Șercan.

"Apoi, mai spune că acele cursuri sunt niște nomograme, grafice, tabele, scheme de calcul, deci chestii neimportante, care puteau fi luate cu toptanul de oricine dorea.

Pai, dacă erau neimportante, de ce a simțit nevoia profesorul universitar Sorin Cîmpeanu să își pună numele pe ele? De ce și le-a trecut în CV-ul academic? Și de ce ale cursuri aveau trecut pe spatele lor un preț de vânzare? Cine a încasat banii pentru ele de la studenții din anul 3, pentru al căror uz erau strict destinate?", a concluzionat Emilia Șercan.

”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#plagiat, #Sorin Cimpeanu, #acuzatii, #cerere, #demisie , #plagiat