Anunțul lui Stelian Ion după decizia ”odioasă” a CCR privind retragerea titlului de doctor: ”Premierul Ciucă poate sta liniștit”

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 17:26 3733 citiri
Fostul ministru al Justiției acuză că CCR ”contribuie la perpetuarea imposturii academice” FOTO Facebook / Stelian Ion

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a criticat miercuri, 8 iunie, decizia CCR care a stabilit două condiții pentru retragerea titlului de doctor.

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru de la USR subliniază că ”plagiatorii rămân cu titlul de doctor chiar dacă a fost obținut prin furt intelectual”.

Premierul Ciucă, de exemplu, poate sta liniștit acum.

CCR a decis astăzi, cu majoritate de voturi, că titlul de doctor poate fi retras doar dacă „nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”.

E ca și cum, dacă ai furat o mașină și ai apucat să te plimbi cu ea, o poți păstra. Nu mai contează că ai furat mașina”, explică Stelian Ion.

Fostul ministru acuză că decizia echivalează cu ”o formă de aministie pentru furtul intelectual”, fiind luată ”la comanda politică”.

”Este odios ce se întâmplă la CCR. Legea actuală prevedea posibilitatea retragerii titlului de doctor ca măsură în cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională. Anulând această posibilitate, CCR contribuie la perpetuarea imposturii academice”, a mai scris Stelian Ion.

Curtea Constituțională a fost criticată și de jurnalista Emilia Șercan, care a subliniat că, prin decizia de miercuri, ”a amnistiat în masă toți plagiatorii”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News