Studenții învățau după cursul plagiat de Sorin Cîmpeanu. Fotografii ale coperților caietelor analizate, publicate de Emilia Șercan FOTO

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 16:00
3732 citiri
Studenții învățau după cursul plagiat de Sorin Cîmpeanu. Fotografii ale coperților caietelor analizate, publicate de Emilia Șercan FOTO
Sorin Cîmpeanu este ministrul Educației FOTO Facebook/ Sorin Cîmpeanu

Jurnalista Emilia Șercan a publicat joi, 29 septembrie, fotografii ale unor caiete de seminar analizate în ancheta jurnalistică ce dezvășuie plagiatul ministrului Sorin Cîmpeanu.

Lucrările aveau prețuri trecute pe ele, fiind vândute pe bani studenților, scrie edupedu.ro.

„Lucrările plagiate de ministrul-dublu-academician-rectorul-rectorilor Sorin Cîmpeanu nu au ISBN, dar, ce să vezi, au preț, așa cum se vede în pozele de mai jos”, scrie Șercan, care remarcă faptul că „nu era necesar ca lucrările respective să fie originale, de actualitate și cu adevărat importante pentru studenți, dar era musai să aibă un preț pentru a putea fi vândute studenților”, a scris jurnalista pe Facebook.

Jurnalista a publicat cele trei coperți ale cursului în care a descoperit plagiatul lui Sorin Cîmpeanu și susține că „după ce toate încercările de a se apăra au căzut una câte una, ministrul-dublu-academician-rectorul-rectorilor a revenit la “justificarea” ISBN.

Dacă lucrările respective nu erau importante și erau niște amărâte lucrări de seminar, ba mai mult, la ele se lucra în devălmășie, de ce profesorul universitar Sorin Cîmpeanu și-a pus numele pe ele?

Și, mai ales, de ce și-a trecut profesorul universitar și academicianul Sorin Cîmpeanu aceste lucrări în CV-ul academic? Academician cu lucrări de seminar în CV”.

Sursa: Facebook/Emilia Șercan

Cursurile din 2006 și 2009, în care Sorin Cîmpeanu plagiază, iar pentru 13 capitole își asumă fraudulos autoratul:

Sursa: Facebook/ Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Șercan a arătat în cadrul unei anchete publicate în pressone.ro că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B), potrivit sursei citate.

Jurnalista Emilia Șercan scrie că cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000. Sorin Cîmpeanu și-a însușit în mod fraudulos și paternitatea creației celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secțiuni din cursul universitar, potrivit acesteia.

Conform sursei citate, numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006 în care a descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă.

La două zile de la anchetă, Sorin Cîmpeanu explicat plagiatul din cursul pe care îl semnează: profesorul Ioan Pleșa ar fi considerat „oportun” și „necesar” ca Sorin Cîmpeanu „să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat și pe care l-am perfecționat împreună cu domnia sa, vreme de 15 ani”.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#plagiat cimpeanu, #curs studenti, #Sorin Cimpeanu , #plagiat