Cât de mult poate contribui Guvernul la plafonarea tarifelor RCA: ”Nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată”

Miercuri, 15 Martie 2023, ora 21:08
1724 citiri
Cât de mult poate contribui Guvernul la plafonarea tarifelor RCA: ”Nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată”
ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA FOTO arhivă ziare.com

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 15 martie, că ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament şi să aibă loc audieri pe tema prețurilor RCA.

”Ştiţi foarte bine că Autoritatea de Supraveghere Fiscală este cea care are în responsabilitate toate acţiunile de monitorizare, de control a ceea ce se întâmplă pe piaţa asigurărilor sociale, respectiv activitatea firmelor de asigurări. ASF este subordonată Parlamentului României şi, din discuţiile pe care le-am avut, rezultă că în perioada imediat următoare conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament şi să aibă loc audieri în Parlament”, a precizat premierul Ciucă, la Călărași, întrebat despre posibilitatea plafonării poliţelor RCA.

Șeful Guvernului a adăugat că a discutat cu preşedintele ASF, inclusiv despre efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate avea asupra cetăţenilor.

”Discuţiile pe care eu le-am avut în calitate de premier cu preşedintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă este nevoie de intervenţie guvernamentală şi care sunt efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate produce asupra cetăţenilor. Discutăm despre o companie de asigurări care are o cotă de piaţă consistentă şi este nevoie în felul acesta să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF şi care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efectele unei astfel de derulări a evenimentelor”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a subliniat că, dacă va fi nevoie de o intervenţie guvernamentală, aceasta se va putea face pe o perioadă limitată.

”Discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte (al ASF - n.r.) s-au încheiat în sensul în care când vor avea dumnealor o formă finală de evaluare, ne vor prezenta şi nouă care sunt concluziile şi în funcţie de acestea şi, sigur, de ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări. Ceea ce vă pot spune este că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată. Este clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale”, a spus Nicolae Ciucă.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#plafonare tarife RCA, #Nicolae ciuca premier, #asf , #stiri Nicolae Ciuca