Kremlinul anunță că Europa ”va trăi fără petrol rusesc”. Mesajul ironic al lui Medvedev după plafonarea prețului

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 16:58 6976 citiri
G7 și UE au decis să plafoneze preţul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril FOTO Twitter / Nexta

Kremlinul a transmis sâmbătă, 3 decembrie, că nu va accepta plafonarea preţului pentru petrolul rusesc, relatează AFP.

Kremlinul a anunțat că analizează un răspuns, după ce UE, ţările din G7 şi Australia au convenit asupra unui plafon de 60 de dolari pe baril.

”Nu vom accepta acest plafon”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse.

Acesta a menţionat că Moscova era pregătită pentru o astfel de plafonare, fără a da alte detalii.

Rusia a afirmat în mod repetat că nu va furniza petrol ţărilor care aplică un plafon, poziţie reafirmată sâmbătă în social media de Mihail Ulianov, ambasadorul rus pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena.

”Începând din acest an, Europa va trăi fără petrolul rus”, a scris el.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a reacționat cu un mesaj ironic. El a postat pe Telegram o imagine din filmul lui Stanley Kubrick ”The Shining” (Strălucirea). Lângă imaginea cu personajul principal din film, interpretat de Jack Nicholson, a scris: ”Într-un final am luat decizia cu privire la stabilirea unui plafon de preț pentru petrolul rusesc…”

Ţările din G7, împreună cu Australia, au convenit vineri să plafoneze preţul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după acordul la care au ajuns joi cele 27 de ţări ale Uniunii Europene.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News