Fenomenul halucinant din interiorul Pământului: Structurile gigantice nevăzute de sub picioarele noastre VIDEO

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 04:37
7816 citiri
Fenomenul halucinant din interiorul Pământului: Structurile gigantice nevăzute de sub picioarele noastre VIDEO
Plăcile tectonice se mișcă și produc catastrofe naturale pe Pământ FOTO: Britannica

Evenimentele care s-au produs și continuă în interiorul Pământului sunt printre cele mai mari mistere ale istoriei, însă acum oamenii de știință din Australia, Franța și Canada au reușit în premieră mondială să concentreze mișcarea plăcilor tectonice din adâncurile planetei noastre din ultimul miliard de ani.

Într-unul dintre cele mai complete modele ale halucinantului fenomen al plăcilor tectonice aflate sub picioarele noastre, cercetătorii au condensat istoria acestuia în mișcare, într-un videoclip de numai 40 de secunde, potrivit Science Alert.

În această analiză, putem vedea mișcarea plăcilor tectonice din interiorul Pământului, pe măsură ce afectează clima, tiparele mareelor, evoluția animalelor, activitatea vulcanică și producția de metale.

„Pentru prima dată a fost construit un model complet de tectonică, incluzând toate granițele”, a explicat pentru Euronews, omul de știință Michael Tetley, de la Universitatea din Sydney.

Un nou fenomen neobișnuit descoperit: Ceva neștiut din aer ne îmbolnăvește

„Pe o scară de timp umană, lucrurile se mișcă în centimetri pe an, dar după cum putem vedea din animație, continentele au fost peste tot în timp. Un loc precum Antarctica pe care îl vedem astăzi ca un loc rece, înghețat, inospitalier, a fost odată destul de atractiv ca o destinație frumoasă de vacanță la Ecuator”.

Înțelegerea acestor mișcări și modele este crucială dacă oamenii de știință doresc să prezică cât de locuibilă va fi planeta noastră în viitor și unde vom găsi resursele de metal de care avem nevoie pentru a asigura un viitor cu energie curată.

Mișcarea plăcilor tectonice este estimată prin studiul înregistrării geologice - magnetismul care oferă date despre pozițiile istorice ale substraturilor în raport cu axa de rotație a Pământului și tipurile de material blocat în mostre de rocă care ajută la potrivirea pieselor puzzle-urilor de plăci geologice din trecut.

Descoperire stranie făcută de NASA: În deșert totul este negru pe 80 de kilometri VIDEO

„Planeta Pământ este incredibil de dinamică, cu suprafața compusă din plăci care se îmbină constant între ele într-un mod unic printre planetele stâncoase cunoscute”, a spus geologul Sabin Zahirovic, de la Universitatea din Sydney, Australia.

„Echipa noastră a creat un model complet nou de evoluție a Pământului în ultimul miliard de ani”, a declarat geologul Dietmar Müller de la Universitatea din Sydney. Studiul a fost publicat în revista Earth Science Reviews.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#placi tectonice, #interiorul pamantului, #descoperire interiorul Pamantului, #formarea continentelor descoperire , #fenomen