De ce se bagă pisicile în cutii. Explicația gesturilor atipice ale felinelor

Luni, 20 Iunie 2022, ora 01:17
21794 citiri
De ce se bagă pisicile în cutii. Explicația gesturilor atipice ale felinelor
Pisicile se ascund în cutii ca să se simtă în siguranță FOTO Unsplash

Pisicile, precum oamenii, au trăsături distincte, astfel că nu există un comportament ”normal” al pisicilor. Cu toate acestea, pare că anumite acțiuni le-au consacrat pe feline, dar este important ca stăpânii să încerce măcar să înțeleagă ce se află în spatele acestor manifestări.

Oamenii care au pisici cu siguranță se vor regăsi și vor descifra o parte din misterul ce învăluie aceste animale ce pun stăpânire pe casa, dar mai ales pe sufletul stăpânilor.

Raliuri prin casă în mijlocul nopții

Ești în sfârșit acasă, după o zi lungă, și tot ceea ce îți dorești este să faci un duș și să dormi. Deodată, în mijlocul nopții, pisica ta dă năvală în cameră ca și cum este urmărită de o haită de câini. Pisicile sunt pline de energie pe care trebuie să o elibereze, iar vânătoarea nu este o opțiune. Astfel, ajung să zburde prin casă atunci când nu au opțiunea de a o face afară. O opțiune ar fi să vă jucați cu ea mai mult, astfel încât să își consume energia, potrivit funcatz.com.

Pisica se freacă de fața ta

Uneori, pisicile își îngroapă fața în cea a stăpânilor din senin. Fața ta este un loc excelent pentru ca pisica să îți simtă mirosul. O ajută să se relaxeze, asigurându-i că ești tu, și nu un străin.

Ciripitul păsărilor

Ciripitul păsărilor se aude, iar de îndată ce pisica ta le aude și le vede de la fereastră, începe să scrâncească din dinți într-un mod care sună precum motorul stricat al unei jucării. O teorie este că pisicile sunt iritate de sunet deoarece nu pot prinde păsările. Altă teorie susține că este un reflex natural prin care pisicile își încălzesc mușchii înainte de a-și urmări prada.

Acapararea lucrurilor

Toți oamenii care au pisici au fost întrerupți din treabă de acestea. Atunci când lucrezi la laptop, sau citești o carte, pisica vine și se așează fix acolo, mai exact peste ele, astfel încât să fii nevoit să te oprești.

Pisicile fac acest lucru pentru că observă că ești focusat pe altceva și caută atenție. O simplă îmbrățișare este o soluție pentru asta.

Cutiile

Nu contează dacă le cumperi cel mai bun pat, nu vor sta în el. Cu siguranță vei descoperi pisica ghemuită într-o cutie, lighean sau orice alt loc înghesuit.

O fac pentru a avea un sentiment de securitate. Pisicile sălbatice mici vor căuta adăpost în peșteri sau găuri dacă se simt amenințate într-o zonă deschisă. Nu sunt în pericol în casa ta, dar se simt mai în siguranță atunci când sunt înghesuite într-un spațiu mic.

Frământare

Pisoii nou-născuți apasă pe tetinele mamei în timp ce mănâncă pentru a-i stimula corpul să producă mai mult lapte. Chiar și ca adulți, ei păstrează această mișcare de frământare. Pisicile adulte fac acest lucru atunci când asociază confortul mamei cu o suprafață moale (sau corpul tău). Există teorii care susțin că pisicile fac acest lucru pentru a-și exprima fericirea și mulțumirea sau pentru a diminua tensiunea.

Rostogolitul

Ați observat că uneori pisica se rostogolește prin casă. Acest lucru se întâmplă doar când este complet relaxată, deoarece își expune burta, deci trebuie să fie sigură că nu există amenințări. S-ar putea ca doar să se scarpine pe spate sau să-și întindă mușchii, sau ar putea încerca să te implice într-un joc. Rostogolitul este, de asemenea, o tehnică pentru ei de a-și marca teritoriul, deoarece mirosul lor rămâne pe suprafața respectivă.

Ignoranța

Comparativ cu câinii, pisicile sunt cunoscute ca fiind mult mai ignorante cu stăpânii. Deși își știu numele și cunosc vocea stăpânului, de multe ori le chemați și pur și simplu se prefac că nu aud. Pisicile își arată afecțiunea când doresc ele, nu când vreți voi. Pisicile vor veni singure când doresc să se joace.

Somn cât e ziua de lungă

Pisoii mici dorm cât e ziua de lungă deoarece în timpul somnului se eliberează hormoni de creștere. Obiceiul se păstrează adesea și când ajung la maturitate: își conservă energia pentru următoarea vânătoare sau activitate. De altfel, la fel ca oamenii, pisicile dorm uneori și de plictiseală, pentru că nu au nimic altceva de făcut.

Dentiție

”Pica” este o afecțiune a pisicilor care rod constant obiecte, cum ar fi cele din plastic. Dacă se întâmplă des, ar trebui să vă adresați medicului veterinar. Fac acest lucru din cauza stresului și pe termen lung pot avea probleme cu sistemul digestiv.

Pisica merge cu tine la baie

În extrema ignoranței, pisica vrea uneori să te urmeze peste tot, inclusiv la baie. Unii cercetători spun că pisicile urmăresc stăpânii atunci când se simt vulnerabile. Alții spun că pisicile fac asta pentru că sunt curioase din fire.

Pisica îți aduce șoareci morți

Pisicile care sunt crescute la casă au obiceiul să le aducă stăpânilor ceea ce au vânat, cum ar fi șoareci, șerpi sau șopârle. Pisicile învață asta de la mamele lor și este posibil să îți mulțumească în acest fel pentru că ai grijă de ele.

Pisicile își ascund excrementele

Pisicile își îngroapă în mod normal excrementele în cutia cu nisip. Pisicile sălbatice fac acest lucru pentru a-și masca mirosul de prădători.

Pisicile torc

Este o adevărată satisfacție să îți auzi pisica cum toarce atunci când o mângâi. Gestul este plin de semnificație: fie își arată mulțumirea, fie comunică pe limba lor, fie încearcă să se calmeze fiindcă sunt stresate.

Pisicile aterizează mereu în picioare

Pisicile sunt recunoscute pentru această abilitate de a ateriza întotdeauna în picioare. Au vertebre suplimentare în coloana vertebrală, drept urmare își pot contorsiona corpul atunci când aterizează. Se nasc cu această abilitate și o perfecționează până la vârsta de șapte săptămâni.

Fluturarea urechilor

Pisicile își folosesc urechile pentru a comunica. Când pisicile încep să-și fluture urechile, de obicei indică faptul că sunt nervoase sau deranjate și ar trebui să fii precaut în jurul lor. Dacă urechile lor sunt îndreptate în față, atunci sunt fericite și mulțumite. Când urechile sunt înapoi sau plate pe cap, înseamnă că sunt iritate sau speriate.

Aruncarea obiectelor

Pisicile aruncă pahare de pe masă, vaze cu flori, sau orice altceva prind. Oamenii de știință spun de fapt că fac asta din cauza instinctului lor de vânătoare. Este în natura lor să se joace cu prada pentru a-și dezvolta abilitățile. Plus că se plictisesc foarte ușor.

Zgârieturile

Pe lângă faptul că stăpânii de pisici pot fi recunoscuți ușor după urmele de pe mâini, pisicile nu se rezumă la corpul nostru, ci zgârie adesea și mobila sau alte lucruri din casă. Există trei motive pentru care fac asta. În primul rând, pentru a elimina celulele moarte din gheare. În al doilea rând, să-și marcheze zona cu mirosul lor. În al treilea rând, să-și întindă corpul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#pisici, #comportament pisici explicatii, #pisica cutie , #stiri magazin