Sfaturi de care să ții cont pentru curățarea eficientă a piscinei

Advertorial
Marti, 10 Mai 2022, ora 18:04
3566 citiri
Sfaturi de care să ții cont pentru curățarea eficientă a piscinei
FOTO: unsplash.com

Pregătirea piscinei pentru vară nu trebuie amânată, dacă vrei să te bucuri de momente răcoroase, alături de cei dragi. Piscina este motiv de bucurie, este o distracție mult așteptată, iar pentru a te amuza fără griji, tot ce ai de făcut este să te ocupi de curățarea eficientă a acesteia.

Curățarea eficientă a piscinei se face din timp și temeinic, pentru un sezon cald, fără griji. Iată cum poți face acest lucru, chiar și fără a fi nevoit să soliciți ajutorul specialiștilor.

1. Alege un robot pentru curățarea piscinei!

Un robot pentru curățarea piscinei te poate ajuta în îndepărtarea muzeriei de pe fundul acesteia, având o eficiență ridicată și o putere de aspirare foarte bună. Chiar dacă în timpul sezonului rece obișnuiești să acoperi piscina cu o prelată, pentru a o proteja, este practic imposibil să o păstrezi perfect curată.

De aceea, folosirea unui robot pentru curățarea piscinei poate fi cea mai potrivită soluție, pentru că acesta poate aspira în mod corect reziduurile și murdăria. Această operațiune îți permite să te bucuri de o piscină curată și de un substrat fără impurități, gata pentru a fi utilizat.

Este important să folosești un produs de acest tip deoarece igiena unei piscine are implicații directe asupra sănătății tale, mediile umede fiind cunoscute pentru faptul că permit bacteriilor și microorganismelor să se multiplice mai repede.

Astfel, alături de un robot pentru curățarea fundului piscinei vei avea nevoie de o perie telescopică specială pentru curățarea pereților, dar și de o plasă pentru strângerea frunzelor și a peliculei de praf care se poate acumula la suprafața apei, în cazul în care piscina este plină deja.

2. Curăță piscina după ce este folosită de mai multe persoane

Ideea de pool-party este cu siguranță atrăgătoare, dar dincolo de distracție ar trebui să ai în vedere curățarea apei și igienizarea acesteia. Sub nicio formă nu folosi piscina fără să o dezinfectezi înainte, mai ales dacă anterior a fost folosită de mai multe persoane.

Adesea petrecerile în piscină implică atât contactul direct cu apa, cât și modificarea pH-ului acesteia. Produsele de îngrijire folosite (deodorant, creme de corp), mâncarea, baloanele, igiena fiecărei persoane, toate aceste aspecte se răsfrâng asupra purității apei din piscină, așa că ar trebui să fii atent la aceste detalii.

3. Nu folosi prea mult clor pentru igienizare

Igienizarea apei presupune folosirea clorului, deoarece compușii acestuia pot ucide majoritatea bacteriilor și microorganismelor. Totuși, se recomandă să nu folosești prea mult clor, deoarece acesta poate avea o influență foarte mare asupra sănătății tale.

Clorul în exces în piscină poate duce la apariția de iritații cutanate, poate provoca dificultăți de respirație sau alergii severe, așa că dozează în mod corect cantitatea de clor necesară pentru igienizare.

Dacă simți că mirosul apei din piscină este prea înțepător, poți solicita unei firme specializate să realizeze o analiză a apei.

De aceea, se recomandă folosire unui pH metru, care să analizeze pH-ul apei, semnalând neregulile sau posibilele variații.

4. Utilizează o prelată pentru momentele în care piscina nu este folosită

Pentru a proteja cât mai mult integritatea piscinei tale, este indicat să întrebuințezi o prelată sau o acoperire retractabilă, în momentele în care nu o folosești sau în caz de intemperii. Acestea ar putea împiedica pătrunderea frunzelor sau a altor resturi, însă nu vor putea proteja atât de bine împotriva particulelor de praf, drept pentru care va trebui să realizezi curățarea în profunzime a apei.

Piscina este perfectă pentru verile toride, astfel că ea devine cea mai bună investiție pe care o poți face pentru confortul tău. Pentru a te bucura de liniște și odihnă pentru cât mai mult timp, este recomandat să nu uiți de produsele de îngrijire pentru bazin, cele care, de cele mai multe ori, te ajută să te bucuri de o piscină curată, perfect igienizată.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#piscina, #curatare piscina , #stiri life style