Descoperire antologică într-o piramidă aztecă: Obiecte nemaivăzute vreodată, ascunse de 2.000 de ani VIDEO

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 05:00
17033 citiri
Descoperire antologică într-o piramidă aztecă: Obiecte nemaivăzute vreodată, ascunse de 2.000 de ani VIDEO
Piramida Soarelui din Teotihuacan a deținut multe secrete FOTO: Trip Advisor

Vechea civilizație aztecă a captat interesul și imaginația a milioane de oameni din întreaga lume. Acum, oamenii de știință din Mexic au făcut o descoperire antologică sub Piramida Soarelui de la Teotihuacan, 100.000 de obiecte istorice nemaivăzute vreodată, dar și multe sacrificii umane.

Piramida Soarelui este unul dintre cele mai importante monumente ale vechii civilizații aztece de la Teotihuacan, Mexic, care a fost construită în jurul anului 100 d.Hr. Ea are o înâlțime de 66 de metri deasupra solului, iar baza sa are dimensiunile de 220 pe 230 metri, potrivit Enciplopedia Britannica.

Descoperirile extraordinare făcute sub cea mai mare piramidă din vechiul oraș, Piramida Soarelui, au fost prezentate de canalul de televiziune Discovery, într-un documentar denumit ”Artefacte șocante și rămășite umane găsite în piramida de 2.000 de ani”.

Aici, arheologii mexicani au dezgropat un tunel în rocă, ei crezând că este o peșteră naturală. Dar, cu toate astea, în urma investigațiile ulterioare, ei au descoperit o cameră sculptată, iar dincolo de ea rămășițele a 17 ziduri construite de azteci, pentru a bloca accesul în tunel.

După săpături intense, s-au descoperit mai mult de 100.000 de obiecte diverse, lucruri extraordinare, ceramică, unelte, arme, ”unele dintre ele nemaivăzute vreodată în orice explorare arheologică din Mexic”, a spus Sergio Gomez, cercetătorul care a condus lucrările de la Piramida Soarelui, conform Express.

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Pasaj secret spre centrul planetei VIDEO

S-au excavat numai puțin de 1.000 de tone de sol de sub piramidă, existând o rețea de tuneluri ascunse. Dar eforturile arheologilor au meritat, deoarece sub pământ s-au găsit numeroase artefacte de mare valoare istorică, care au stat neatinde aproape 2.000 de ani.

Aceste obiecte erau așezate acolo ca ofrande rituale aduse zeilor. Însă, arheologii au dat și peste un secret întunecat sub piramidă, o enigmă uluitoare: resturi umane. Antropologul japonez Saburo Sugiyama crede că aceste rămășite pot însemna dovezi ale unor sacrificii umane aduse zeilor. Chiar sub piramidă, într-un loc ascuns au fost găsite numai puțin de 20 de rămășite umane intacte.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#piramida teotihuacan, #piramida soarelui Mexic, #piramida azteca, #civilizatia azteca, #piramide Mexic , #descoperire