Reacția mamei unui pilot cubanez, după ce a trecut în SUA ilegal, la bordul unui avion rusesc: ”Nu aprob decizia lui, dar încă este fiul meu”

Duminica, 23 Octombrie 2022, ora 08:22 2712 citiri
Antonov AN-2, un avion cu elice construit în Rusia FOTO Twitter

Un pilot cubanez care a fugit din ţara sa pentru a ajunge în Statele Unite a aterizat vineri, în Florida la bordul unui avion rusesc cu un singur motor, notează lefigaro.fr.

În jurul orei 11:30, ora locală, un Antonov AN-2, un avion cu elice construit în Rusia, a aterizat pe un aerodrom din sudul Floride, scrie lefigaro.fr.

Pilotul a spus că „fugea din ţara sa şi că a venit din Sancti Spiritus”, o regiune din centrul ţării comuniste. La faţa locului s-a deplasat poliţia de frontieră americană, sesizată în acest caz. „Autorităţile cubaneze nu au primit notificare oficială de la agenţiile americane”, a asigurat aviaţia civilă cubaneză, prin ziarul oficial Granma, asigurând „investigarea detaliilor incidentului”.

Martinez Machado, care a lucrat la National Air Service Company, a zburat vineri la ora locală 07.00. din provincia centrală Sancti Spiritus pentru a efectua proceduri de fumigaţie, confirmă Cuba. Dar „după ce a terminat al doilea zbor de probă”, nu s-a mai întors la bază, spune aviaţia civilă.

„În această dimineaţă, fiul meu a părăsit ţara ilegal cu avionul cu care lucra. Nu aprob decizia lui, dar încă este fiul meu”, a spua Elisa Machado Padron, mama sa pe pagina sa de Facebook.

Mulţi cubanezi şi-au părăsit în ultimele luni ţara, lovită de penurie şi de cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani, pentru a încerca să ajungă în Statele Unite.

Între octombrie 2021 şi august 2022, aproape 200.000 de cubanezi au fost arestaţi la graniţa cu SUA, faţă de 30.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit cifrelor poliţiei de frontieră.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii