Pe cine lasă Piedone "moștenitor" la primăria Sectorului 5. Interimarul de serviciu când șeful cel mare pleacă la pușcărie

Joi, 12 Mai 2022, ora 20:06
6997 citiri
Pe cine lasă Piedone "moștenitor" la primăria Sectorului 5. Interimarul de serviciu când șeful cel mare pleacă la pușcărie
Nicolaidis Mircea-Horațiu îl va înlocui pe Piedone în rolul de edil al primăriei Sectorului 5 FOTO Captură Video / Youtube

Nicolaidis Mircea-Horațiu îl va înlocui pe Cristian Popescu Piedone la primăria Sectorului 5 după ce acesta din urmă a primit joi, 12 mai, o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

Prietenia dintre viceprimarul Nicolaidis Mircea-Horațiu și Piedone datează de peste 20 de ani, cei doi fiind în prezent și membri ai aceluiași partid - PPUSL. În 2001, Nicolaidis lucra la Piețe Sector 6, în timp ce Piedone era consilier general și inspector la Primăria Sectorului 6. În această perioadă Piedone începe să-și capete popularitatea, precum și prorecla, ca urmare a controalelor din piețe.

Doi doi fac echipă din nou câțiva ani mai târziu după ce Piedone ajunge primar la Sectorul 4, iar Nicolaidis, conform CV-ului este numit director executiv adjunct DGASPC Sector 4, iar apoi director executiv din 2009 până în 2017.

Controversa de la Breaza

Numele lui Nicolaidis ajunge într-un scandal public după ce, în 2014, șase persoane cu dizabilități mintale aflate în îngrijirea DGASPC Sector 4, instituție unde era director, au murit într-un centru care funcționa ilegal în orașul Breaza.

Conform Centrului de investigații Media, doar pentru o singură persoană a fost emis certificat de deces de către Primăria Breaza, în timp ce pentru celelalte 5 a fost scris că ele au avut loc la București, în sectorul 4. Tinerii ar fi trebuit îngrijiţi de „Casa Sfântului Toma“ din Breaza în baza unui contract încheiat cu DGASPC în 2012. Potrivit contractului, firma ar fi încasat 250.000 de euro din bani publici, iar cel care a semnat contractul a fost Nicolaidis.

După demisia lui Piedone de la primăria Sectorului 4 ca urmare a incendiului de la Colectiv, cei doi fac echipă din nou, de data asta la sectorul 5, în formație primar - viceprimar.

Conform ultimei declarații de avere, noul primar de la Sectorul 5 deține două spații comerciale, o casă, și un apartament. Acesta nu a trecut niciun cont bancar, semn că își ține leafa la saltea. Singurul său venit este cel de la primărie.

Piedone, condamnat

Magistrații Curții de Apel București au pronunțat joi, 12 mai, sentințele definitive în dosarul "Colectiv".

Cristian Popescu Piedone a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și s-a predat la penitenciarul Rahova. Înainte de predare a declarat că ”aproape sigur” fiul său, Vlad Popescu Piedone, va candida la alegerile ce vor fi organizate pentru Primăria Sectorului 5.

Vlad Popescu Piedone, în vârstă de 32 de ani, este deputat ales în 2020 din partea PSD.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Piedone, #condamnare piedone, #Nicolaidis Mircea Hora iu, #primarie sector 5, #Cristian Popescu Piedone , #stiri Cristian Popescu Piedone