Câți ani de pușcărie va executa Piedone. Surse din PSD: Iese în 2023

Duminica, 15 Mai 2022, ora 20:20
16960 citiri
Câți ani de pușcărie va executa Piedone. Surse din PSD: Iese în 2023
Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare în Dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a primit 4 ani de închisoare cu executare, însă va sta în pușcărie mult mai puțin. Potrivit calculelor făcute de ziare.com, Piedone va executa cel mult 1 an și 10 luni. Însă apropiații săi din PSD susțin că Piedone ar putea fi liber la sfârșitul anului viitor.

Piedone va împlini în februarie anul viitor 60 de ani. Potrivit codului penal, condamnații care au peste 60 de ani execută doar o treime din pedeapsă. Așadar, până în Februarie 2023, Piedone va face 9 luni de închisoare. Mai rămân 3 ani și 3 luni de executat peste vârsta de 60 de ani, deci pedeapsa se reduce la o treime. Mai exact, 1 an și o lună.

Așadar, dacă adunăm cele 9 luni pe care le va executa înainte de 60 de ani și pe cele 13 luni pe care le va executa după, ajungem la un total de 1 an și 10 luni. E perioada maximă pe care fostul primar al Sectorului 5 o poate petrece la Rahova. Însă poate executa și mai puțin.

“Dacă scrie o carte, i se scad 30 de zile. Dacă muncește are alte reduceri de pedeapsă. La fel, pentru bună purtare. Poate obține lejer 3 -4 luni luni în minus”, explică unul dintre juriștii PSD pentru ziare.com. Așadar, Cristian Popescu Piedone, dacă se comportă exemplar, muncește și scrie cel puțin o carte după gratii, ar putea ieși din pușcărie după doar un an și jumătate, spre final de 2023.

De altfel, surse din PSD susțin că fiul lui Piedone, în prezent deputat PSD, le-a transmis apropiaților din partid că tatăl săi va fi liber înainte de sărbătorile de iarnă din 2023.

Chiar dacă își va redobândi libertatea, Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru o funcție politică în următorii 9 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Piedone, #dosar Colectiv, #condamnare piedone, #Piedone inchisoare condamnare , #stiri Cristian Popescu Piedone