Sectorul 5, moștenire de familie? Băiatul lui Piedone și pupilul Gabrielei Firea se luptă pentru candidatura la primărie SURSE

Vineri, 13 Mai 2022, ora 19:46
12621 citiri
Sectorul 5, moștenire de familie? Băiatul lui Piedone și pupilul Gabrielei Firea se luptă pentru candidatura la primărie SURSE
Vlad Popescu a obținut în 2020 un mandat de parlamentar pe listele PSD FOTO Facebook / Vlad Popescu Piedone

Vlad Popescu, băiatul lui Cristian Popescu Piedone, ar vrea să candideze pentru funcția de primar al Sectorului 5, lăsată vacantă de tatăl său, ca urmare a condamnării la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Însă Gabriela Firea, liderul PSD București, îl susține pe Daniel Florea, fostul edil al sectorului, învins chiar de Piedone la alegerile locale din 2020, susțin surse din conducerea PSD pentru ziare.com. De altfel, Florea i-ar fi făcut mai multe plângeri penale lui Piedone în ultimul an.

În decembrie 2020, Vlad Popescu a obținut un mandat de parlamentar pe listele PSD, după o negociere în trei: Cristian Popescu Piedone (tatăl său) – Marcel Ciolacu - Dan Voiculescu. Mai întâi, Piedone a bătut palma cu Dan Voiculescu și a candidat la Primăria Sectorului 5 sub sigla PPUSL, partidul fondat de patronul Antenei 3. Apoi, în schimbul susținerii media, Marcel Ciolacu a oferit câteva locuri eligibile pe listele PSD pentru oamenii de încredere ai ”profesorului” Voiculescu. Printre cei aleși s-a numărat și Vlad Popescu, fiul lui Piedone.

Pentru că nicio organizație PSD nu voia să și-l asume - din motive de imagine -, Piedone a fost trimis să candideze pe listele PSD Suceava, organizație dirijată de Eugen Bejinariu, unul dintre cei mai vechi lideri social-democrați. Bejinariu a fost premier interimar în momentul în care Adrian Năstase a intrat în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2004. Însă mai mulți primari PSD din județul Suceava au refuzat să tragă la alegeri pentru partid, în semn de protest față de ”implantul” trimis cu dedicație de la centru. În final, tânărul Popescu a ajuns deputat pe listele PSD, iar consilierii PSD din Sectorul 5 i-au asigurat primarului Piedone majoritate în Consiliul local. Așadar, social-democrații au integrat în partid și tatăl, și fiul.

Acum, fiul lui Piedone ia în calcul să candideze pentru funcția de primar al Sectorului 5, lăsată vacantă de tatăl său, susțin sursele citate. Piedone cel mic se bazează pe sprijinul mediatic oferit de trustul lui Dan Voiculescu și pe infrastructura de vot organizată de tatăl său. Sectorul 5 găzduiește mai multe grupări de interlopi din București. Totuși, organizația PSD București va decide candidatul pentru Sectorul 5. Iar liderul PSD București, Gabriela Firea, are alte planuri.

Firea îl susține pe unul dintre apropiații săi, Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5 între 2016 și 2020. Florea a fost cel care a trimis mașini de gunoi ca să bruieze o conferință de presă organizată de Nicușor Dan în Sectorul 5, în campania electorală pentru București din urmă cu doi ani. Surse din PSD susțin că Dan Voiculescu încearcă să o convingă pe Gabriela Firea că Piedone jr. e cel mai potrivit candidat pentru Sectorul 5. Relația dintre Gabriela Firea și Dan Voiculescu este foarte caldă.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, în condiţiile în care condamnarea în primă instanţă a fost de 8 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia este definitivă.

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Piedone, #fiu, #candidatura, #opozitie, #Gabriela Firea, #primaria sectorului 5 , #stiri Cristian Popescu Piedone