Top 4 beneficii ale picturii pe numere

Advertorial
Luni, 26 Septembrie 2022, ora 18:23
3192 citiri
Top 4 beneficii ale picturii pe numere
FOTO: Picteazapoza.ro

Nu este un secret că oamenii sunt atrași de lucrările artistice și creative. Realizarea unei lucrări este un lucru unic și terapeutic și nu este doar pentru cei care se consideră artiști, ci este pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau de pregătire. S-a dovedit în nenumărate rânduri că participarea la activități creative este foarte benefică pentru sănătatea mintală. Aceste activități pot elimina stresul după o zi lungă, dar pot fi folosite și în scop de terapie sau ca activitate distractivă.

Ce este pictura pe numere?

Pictura pe numere este o acțiune în care o imagine este împărțită în forme de diferite dimensiuni, fiecare formă fiind marcată cu un număr care corespunde unei anumite culori, iar pentru a ajunge la imaginea finală trebuie pictată fiecare formă în nuanța potrivită.

Ideea de pictură pe numere poate fi regăsită pentru prima dată în timpul perioadei Renașterii, atunci când ucenicii anumitor pictori erau însărcinați cu proiecte specifice de pictură. Însă apariția formei în care o regăsim acum a avut loc la începutul secolului XX, când a și fost patentată.

În pictura pe numere vei putea regăsi o serie de beneficii ale picturii clasice. De asemenea, unul dintre marile avantaje este faptul că nu trebuie să știi să pictezi ca să poți practica pictura pe numere. Indiferent de experiența pe care o ai, vei putea realiza lucrări deosebite.

Care sunt beneficiile pictatului pe numere?

În primul rând pictura pe numere este ca o terapie și te ajută să reduci nivelul stresului. În timpul în care pictezi, vei pătrunde în lumea ta și te vei deconecta pentru puțin timp de la lumea înconjurătoare. Detașarea de realitate este benefică pentru că îți va odihni mintea. Starea generală pe care o vei resimți după ce pictezi va fi una de bine. Te vei simți mai relaxat și mai energic, astfel vei fi gata să rezolvi problemele care apar în viața ta.

În al doilea rând pictura pe numere nu necesită o experiență anterioară în pictat. Exact acesta este punctul forte al acestei activități: faptul că pictura pe numere iese bine de la prima practicare. Asta cu siguranță este ceva pozitiv, pentru că vei putea crea lucrări senzaționale de la prima încercare. Crearea unei picturi frumoase din prima cu siguranță îți va ridica încrederea în propriile forțe.

În al treilea rând pictura pe numere poate reprezenta activitatea perfectă pentru o seară de socializare. Poți înlocui cu succes un joc de societate cu pictura pe numere și poți avea o seară memorabilă alături de prietenii tăi. Poți alege să pictați același tablou sau poți opta pentru tablouri separate. Poți face o surpriză prietenilor tăi și poți pregăti pentru pictat poze cu momente amuzante pe care le-ați trăit împreună. Sau poți pregăti selfi-uri cu fiecare și puteți trage la sorți cine pe cine pictează.

În al patrulea rând, pictura pe numere îți îmbunătățește puterea de concentrare. Asta pentru că solicită din partea ta disciplină și atenție. Atenția pe care o vei acorda picturii îți va programa mintea să fie mai alertă în general. Iar disciplina pe care trebuie să o afișezi va putea fi trasnpusă în viața de zi cu zi foarte ușor. Vei învăța să iei lucrurile gradual și să respecți pașii unui proces.

Sfaturi pentru a picta cu succes

Unul dintre sfaturi este să începi să pictezi ba cu cea mai deschisă culoare, ba cu cea mai închisă. Așa vei fi nevoit să lași porțiunile ce au combinații de culori mai spre final. Făcând asta, vei învăța mai multe despre tonul și intensitate culorilor.

Un alt sfat este să ții lângă tine un recipient cu apă curată în care să speli pensula și o cârpă pe care să o folosești la ștergerea și uscarea periei. De asemenea, introdu doar vârful pensulei în vopsea și astfel vei diminua riscul de cădere a vopselei în secțiuni nedorite.

Nu te grăbi în timp ce pictezi ca să termini mai repede. Pictura presupune să îți aloci timpul necesar pentru ca treaba să se desfășoare lin. Dacă te grăbești ca să termini mai repede, pe lângă posibilitatea de a greși, vei distruge mai repede și vârful periei. Ca să te folosești de perie un timp mai îndelungat trebuie să aplici o presiune ușoară pentru a îndoi firele de păr. Gândește-te că suprafața pe care pictezi își trage vopseaua de pe pensulă și nu încerca să împingi tu vopseaua să intre în suprafață.

Nu în ultimul rând acordă-ți timp pentru curățarea pensulei înainte de a o scufunda într-o altă culoare. Chiar și puțin dintr-o culoare închisă poate denatura o culoare deschisă.

Pictura pe numere este un hobby care îți poate oferi foarte multe avantaje. Nu ai nevoie de prea multe lucruri pentru a duce la capăt acest gen de activitate. Atâta timp cât ești dispus să investești ceva timp, vei putea să observi și rezultatele. Dacă vrei să experimentezi o formă nouă de relaxare sau un nou mod de a te distra cu prietenii, e momentul să încerci pictura pe numere!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pictura, #pictura pe numere , #stiri life style