Clotilde Armand, acuzată că vrea să construiască un "mini-mall" în locul Halelor Matache

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 14:12
5381 citiri
Clotilde Armand, acuzată că vrea să construiască un "mini-mall" în locul Halelor Matache
Primarul Clotilde Armand a anunțat amenajarea unui hub cultural în zona Pieței Matache

Alexandru Petrescu, vicepreşedinte PSD Sector 1, o acuză într-o postare, pe primarul sectorului 1, Clotilde Armand, că ”reşapează zilele acestea un subiect dureros pentru sectorul 1 şi pentru Bucureşti, Piaţa Matache”, şi că ”doreşte să înlocuiască actualele structuri ale Pieţei cu o construcţie nouă, un fel de mini-mall etichetat manipulator “hub cultural şi pol al gastronomiei”, adică ”să trântească o clădire nouă absolut inutilă în lipsa unui context mai amplu şi a unor proiecţii pe termen mediu-lung de dezvoltare”.

”Hala Matache, memoria urbana batjocorită şi de Clotilde Armand! Ce uşor e să scrii proiecte pe hârtie şi să arunci praf în ochii cetăţenilor pe care îi dezamăgeşti zilnic! Este vorba despre primarul sectorului 1, Clotilde Armand, care reşapează zilele acestea un subiect dureros pentru sectorul 1 şi pentru Bucureşti: Piaţa Matache. Zona istorică din vecinătatea Gării de Nord a fost demolată între 2011-2013, cel mai important monument de acolo – Hala Matache – dispărând şi el, deşi Primăria Bucureşti, condusă pe atunci de Sorin Oprescu, a promis păstrarea sau reconstruirea halei, lucru care până acum nu s-a realizat. Dar lui Clotilde Armand nu-i pasă de istoria capitalei”, a scris Petrescu pe Facebook.

Social-democratul afirmă că, pentru că demolarea e foarte uşor de făcut, Clotilde Armand doreşte să înlocuiască actualele structuri ale Pieţei cu o construcţie nouă, un fel de mini-mall etichetat manipulator “hub cultural şi pol al gastronomiei” care ar include o construcţie nouă cu parcare pentru 350 maşini, spaţii publice şi spaţii comerciale în sistem pavilionar accesibil din galerii acoperite, alimentaţie publică, zonă lounge, de concerte, open cinema, cafenele, bar şi terase.

”Sună bine, nu? Oricine a fost măcar o dată în zona Matache ştie dezastrul urbanistic de acolo. Demolările fără sens făcute de Oprescu au ucis zona din punct de vedere social, trasându-se o şosea lată (axa Buzeşti-Berzei) şi atât. În loc să se zbată pentru revigorarea acestui fost cartier comercial şi mai ales reconstruirea Halei Matache, edilul sectorului 1 vrea să trântească o clădire nouă absolut inutilă în lipsa unui context mai amplu şi a unor proiecţii pe termen mediu-lung de dezvoltare. Fostul primar general Oprescu spunea că elemente din Hala Matache au fost păstrate după demolarea din 2013, în vederea reconstrucţiei, dar informaţia nu este confirmată. Cert e că Piaţa Matache merită să fie reinserată în viaţa comunităţii, legând-o pe de o parte de istoria sa comercială bogată, dar şi de dezvoltarea viitoare, pe de altă parte”, spune Alexandru Petrescu.

El o acuză pe Clotilde Armand că recurge la ”tertipuri ieftine şi împingi în faţă propuneri nerealiste, neesenţiale pentru comunitatea locală”.

”Când nu ai nicio realizare după mai bine de un an de mandat, când locuitorii sectorului pe care eşuezi zilnic să-l gestionezi stau în frig, printre mormane de gunoaie, ignoraţi de o administraţie locală care trăieşte pe altă planetă, recurgi la tertipuri ieftine şi împingi în faţă propuneri nerealiste, neesenţiale pentru comunitatea locală şi care pot interesa strict fanii dedicaţi ai actualului primar de sector, probabil. Clotilde Armand vrea un festival de street food la Matache, ignorând memoria urbană a Bucureştiului. Interesant ar fi să aflăm ce părere are cel care protesta vehement pe vremuri împotriva demolării Halei Matache, Nicuşor Dan, actual primar general. Hala Matache n-a fost salvată, dar poate că e timpul să salvăm Bucureştiul de aceşti doi edili incompetenţi”, mai scrie Petrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#piata matache, #hub cultural, #Clotilde Armand, #mall, #PSD , #stiri Clotilde Armand