Giganții auto occidentali au părăsit Moscova. Cine cumpără masiv industria de mașini din Rusia

Sambata, 07 Ianuarie 2023, ora 05:31
9318 citiri
Giganții auto occidentali au părăsit Moscova. Cine cumpără masiv industria de mașini din Rusia
China va cuceri piața auto din Rusia FOTO: MSN

Dacă în prima jumătate a anului 2018, Rusia a vândut 1,5 milioane de mașini, depășind atunci Germania, pentru a deveni cea mai mare piață auto din Europa, acum ea este lovită puternic după ce giganții occidentali au părăsit Moscova. Producția de mașini din Rusia a căzut cu 60% în 2022 și este puțin probabil să crească în 2023, dar producătorii de mașini din China se pregătesc să ”cucerească” Piața Roșie de autoturisme, extinzându-se rapid aici.

Acum, după ce producătorii occidentali au plecat în urma invaziei Rusiei asupra Ucrainei, China și alte câteva țări nealiniate se mută rapid pentru a umple golul lăsat de numele cunoscute internaționale din domeniul auto, potrivit MSN.

Principalele companii chineze au dezvoltat planuri specifice pentru a-și crește penetrarea pe piață în Rusia pentru 2023 și mai departe, a spus Silk Road Briefing. Ieșirea rapidă a marilor producători europeni de echipamente originale (OEM) a creat chilipiruri în care concurenții pot achiziționa unități de producție la prețuri de vânzare de nimic, ceea ce a dus la un tsunami de tranzacții de fuziuni și achiziții.

Cine a câștigat după renunțarea la gazele Rusiei: Două țări, cele mai mari exportatoare din lume de GNL

„Uzinele europene sunt achiziționate la prețuri reduse, în timp ce se fac și investiții semnificative. Mărcile chineze, care reprezentau mai mult de o treime din piață în 2022, vor fi mai active în anul viitor”, a anunțat Silk Road Briefing.

În cursul anului 2023, producătorii auto chinezi cu sediul în Rusia intenționează să producă o serie de vehicule de clasă premium, într-un moment în care multe fabrici auto din Rusia vor reveni și ele la lucru după câteva luni de oprire din cauza condițiilor incerte de piață.

Automobilele au fost probabil cel mai grav afectat dintre toate sectoarele industriale ale Rusiei de sancțiunile impuse țării după începutul războiului și s-au oprit brusc în prima jumătate a anului. Pe măsură ce 2022 s-a încheiat, producția și-a revenit oarecum pe măsură ce factorii Rusiei s-au adaptat la noile realități, dar producția rămâne în scădere cu peste 60% pe an și este puțin probabil să crească rapid în 2023.

Cine cumpără uzinele auto părăsite din Rusia

Preeminentul producător de mașini din Rusia, AvtoVAZ, producătorul emblematicului Lada, are planuri pentru fosta fabrică Nissan din Sankt Petersburg. Această fabrică va produce mașini sub marca Lada, fără a concura cu linia existentă a Uzinei de Automobile Volga.

Negocierile cu noii parteneri sunt planificate să fie finalizate în ianuarie-februarie 2023, producția fiind estimată să înceapă în al treilea trimestru al anului 2023. FAW din China a fost deja desemnat drept principalul candidat, deși acordul pentru înlocuirea foștilor proprietari majoritari, joint-venture-ul Renault Nissan, nu au fost încă finalizate.

„Oricine va ajunge să colaboreze cu AvtoVAZ, planul pentru 2023 este să producă peste 400.000 de vehicule pe parcursul anului. Pentru comparație, fabrica BMW din Spartanburg din Carolina de Sud, Statele Unite, a produs puțin peste 400.000 de vehicule în 2022 pentru întreaga piață din Statele Unite”, a comunicat Silk Road Briefings.

Producătorul Avtotor din Kaliningrad, care a asamblat anterior BMW, Hyundai și Kia, a încheiat un acord cu noi parteneri - cu zvonuri puternice despre producătorii chinezi DongFeng și BAIC. Detalii sunt așteptate în al doilea trimestru al acestui an. Compania a început deja testarea asamblării mașinilor noi.

Orașul american aflat la 3 kilometri de Rusia: Fără străzi, bănci și restaurante VIDEO

Producătorul chinez Chery este deja bine stabilit în Rusia și urmează să anunțe planuri de extindere în acest an. De la 1 ianuarie, vânzările Chery Tiggo 7 Pro Max, o versiune modernizată a popularului crossover, vor începe în Rusia.

Un alt producător chinez de frunte, de asemenea, cu o prezență puternică în Rusia, este Great Wall Motors, care va lansa două SUV-uri cu cadru sub indici 300 și 500 sub marca separată Tank.

Al treilea major chinezesc din Rusia este Geely, care a recertificat mult așteptatul crossover Monjaro, programat să fie pus în vânzare în Rusia la începutul anului.

În plus, producătorii de automobile iranieni și compania vietnameză VinFast au anunțat și ele planuri de a intra pe piața rusă.

Toate marile branduri, giganți auto, au plecat în 2022 din Rusia, precum Renault-Nissan, Ford, Volkswagen, Mercedes, Toyota, Porshe, Stellantis, Kia, Hyundai, Honda, Audi, Aston Martin, Ferrari, General Motors, Land Rover, Rolls-Royce etc.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#piata auto Rusia, #piata auto China, #masini China, #china rusia, #giganti auto, #producatori masini, #China masini electrice , #stiri auto