România rămâne lider european la creșterea vânzărilor de automobile electrice. Salt de peste 400% și în al doilea trimestru al anului

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 19:54
2203 citiri
România rămâne lider european la creșterea vânzărilor de automobile electrice. Salt de peste 400% și în al doilea trimestru al anului
2.352 de automobile electrice au fost vândute în România în al doilea trimestru din 2022 FOTO Pixabay

Ponderea autoturismelor electrice pe piaţa din Europa a crescut în trimestrul al doilea, în timp ce vânzările totale de automobile au scăzut, arată datele publicate miercuri, 20 iulie, de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

România a avut cea mai mare creştere a vânzărilor de automobile electrice din regiune, pentru al doilea trimestru consecutiv.

În perioada aprilie-iunie 2022, vânzările de automobile electrice pe baterie în Uniunea Europeană (UE) au crescut cu 11,1%, până la 233.413 de unităţi. Multe pieţe europene au înregistrat creşteri procentuale de trei cifre (peste 100%), însă România a avut cel mai puternic avans procentual (412,4%), în condiţiile în care au fost vândute 2.352 de automobile electrice în al doilea trimestru al acestui an, faţă de 459 unităţi în perioada similară a anului trecut.

Cota automobilelor pe baterie în UE a ajuns la 9,9% din înmatriculări în al doilea trimestru al acestui an, de la 7,5% în perioada similară a anului trecut. Ponderea automobilelor hibride de tip plug-in a crescut de la 8,4% până la 8,7%, în pofida unei scăderi a numărului de unităţi vândute.

Datele ACEA arată că automobilele cu motoare pe benzină şi diesel au reprezentat în continuare majoritatea automobilelor vândute în al doilea trimestru al acestui an, cu o cotă de piaţă de 55,8%, chiar dacă vânzările de automobile diesel cu scăzut cu o treime iar cele pe benzină cu o cincime.

La începutul acestei săptămâni, ACEA a dat publicităţii şi datele privind înmatriculările de autoturisme în luna iunie, când au fost înmatriculate doar 1,06 milioane vehicule, cea mai slabă lună iunie de la debutul publicării datelor statistice în 1996.

În primele trei luni ale anului, vânzările de automobile electrice pe baterie în Uniunea Europeană (UE) au crescut cu 53,4% până la 224.145 de unităţi. România a avut și atunci cea mai puternică creştere procentuală (408%), în condiţiile în care au fost vândute 2.108 automobile electrice, faţă de 415 unităţi în perioada similară a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#piata auto romania, #automobile electrice, #vanzari, #piata auto Europa , #masini electrice