Bărbatul din Oradea care a intrat în Cartea Recordurilor. Pianistul a cântat 6 zile fără oprire VIDEO

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 10:16 1896 citiri
Zoltán Thurzò este pianistul din Oradea care a marcat două recorduri mondiale FOTO Captură Video YouTube/ Redacția Bihoreanul

Un pianist de 39 de ani, din Oradea, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a cântat șase zile și șase nopți fără întrerupere, marcând astfel cea mai lungă reprezentație din lume.

Regulile au fost extrem de stricte, astfel că nu a avut voie să depășească 30 de secunde distanță între două piese, iar melodiile nu puteau fi repetate decât după un interval de patru ore, potrivit Observator.

"Medicul oftalmolog mi-a povestit că trebuie să am grijă foarte mare de ochi şi trebuie să găsesc foarte multe puncte de reper pentru musculatura globulară", a declarat pianistul Zoltán Thurzò pentru sursa citată.

În cele 130 de ore de cântat la pian, acesta a interpretat 150 de piese, plus toate sonatele lui Mozart. De asemenea, bărbatul își dorește să ridice un muzeu al muzicii în Oradea.

Zoltán Thurzò a mai marcat un record mondial. În iunie, acesta a cântat timp de 132 de minute la cea mai înaltă altitudine, pe vârful Everest.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com