Pfizer plătește 43 de miliarde de dolari pentru o companie care produce terapii împotriva cancerului

Marti, 14 Martie 2023, ora 10:03
2105 citiri
Pfizer plătește 43 de miliarde de dolari pentru o companie care produce terapii împotriva cancerului
Pfizer a încheiat luni un acord de 43 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Seagen FOTO Hepta

Pfizer a încheiat luni un acord de 43 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Seagen şi a terapiilor acesteia împotriva cancerului, în timp ce se pregăteşte pentru o scădere abruptă a vânzărilor legate de Covid-19, în timp ce unele dintre medicamentele sale de top sunt concurate de medicamente generice, transmite Reuters.

Seagen marchează cea mai mare achiziţie a Pfizer dintr-un şir de achiziţii recente, finanţate prin câştigurile excepţionale aduse de vaccinul şi tratamentul său pentru Covid.

Preluarea va adăuga în portofoliul Pfizer patru terapii aprobate pentru cancer, cu vânzări combinate de aproape 2 miliarde de dolari în 2022.

Seagen, cu sediul în Washington, este un pionier al medicamentelor cu anticorpi conjugate, care funcţionează ca „rachete ghidate” concepute pentru a distruge cancerul, scutind în acelaşi timp celulele sănătoase.

Acţiunile Seagen au urcatat luni cu peste 16%, la 200,93 dolari pe unitare, cu mult sub preţul de ofertă al Pfizer, de 229 dolari, semnalând îngrijorarea investitorilor cu privire la o posibilă evaluaree antitrust de lungă durată.

Acţiunile Pfizer au crescut cu aproape 3%.

Oferta Pfizer reprezintă o primă de 32,7% faţă de preţul de închidere al acţiunilor Seagen de vineri.

„Autorizarea Comisiei Federale de Comerţ (FTC) este un fel de întrebare deschisă în acest moment în ceea ce priveşte acordul”, a declarat analistul Needham & Co, Ami Fadia, subliniind o suprapunere a tratamentelor pentru cancerul vezicii urinare ca domeniu care ar putea fi analizat de FTC.

Cu toate acestea, Fadia a spus că există mai puţin de 50% şanse ca FTC să conteste înţelegerea în instanţă.

Pfizer, într-o conferinţă telefonică pentru a discuta despre achiziţia planificată, a recunoscut că este probabil ca autorităţile de reglementare antitrust să analizeze îndeaproape acordul din cauza dimensiunii sale, dar a spus că cele două companii se aşteaptă să poată finaliza tranzacţia la sfârşitul anului 2023 sau începutul lui 2024.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Pfizer, #vaccin COVID, #cancer, #miliarde , #stiri economice