Trei masini electrice intra pe piata romaneasca in 2011

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 12:33
2772 citiri
Trei masini electrice intra pe piata romaneasca in 2011

Trei masini electrice vor intra pe piata romaneasca anul viitor, iar importatorii Citroen, Mitsubishi si Peugeot le vor aduce din primavara.

Modelele Citroen C-Zero, Mitsubishi i-MiEV si Peugeot iOn sunt propulsate exclusiv de motoare electrice, pornind de la o platforma comuna cu diferente vizibile doar de design, informeaza Capital.

Vehiculele nu au spatiu de interior foarte mare, fiind asemanatoare ca dimensiuni unui Matiz, insa au un cost redus de utilizare, de aproximativ 1,5-2 euro la 100 de kilometri. Pretul depaseste insa 30.000 de euro la fiecare dintre modele.

Masinile sunt extrem de fiabile, au o autonomie mare in conditii bune de circulatie. Este posibil insa ca autonomia sa aiba de suferit in conditiile traficului din Bucuresti.

La un model Leaf de la Nissan, autonomia se ridica in conditii ideale (60 de kilometri pe ora, temperatura exteriora de 20 de grade Celsius fara utilizarea climatizarii) pana la 220 de kilometri. La un drum numai prin oras, cu o viteza medie de 25 km/h, rezultata din accelerari si franari succesive si cu climatizarea pornita, distanta maxima parcursa poate scadea pana la 100 km.

Producatorii Renault si Nissan au anuntat ca nu vor intra pe piata din Romania fara implicarea statului, care ar putea scadea pretul vehiculelor, pentru ca acestea sa fie accesibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
#masini electrice, #masini electrice 2011, #citroen, #mitsubishi, #peugeot , #lansare