Peugeot testeaza noul 508 SW

Marti, 06 Iulie 2010, ora 10:40
1282 citiri
Peugeot testeaza noul 508 SW

In timp ce departamentul de marketing pregateste lansarea versiunii Sedan a lui 508, inginerii Peugeot testeaza de zor versiunea SW a acestui model, asteptata sa debuteze in 2011.

Inginerii Peugeot testeaza noul 508 SW, model care este asteptat sa debuteze in prima parte a anului viitor. Acest model reprezinta inlocuitorul lui 407 SW si este cea de-a doua versiune de caroserie a lui Peugeot 508, desi versiunea berlina nu a debutat inca pe piata.

Cei de la Peugeot vor prezenta noul 508 la Salonul Auto de la Paris, in timp ce fratele sau SportWagon va debuta abia la Salonul Auto de la Geneva din 2011 - potrivit unor surse.

Spre deosebire de 407 SW, viitorul Peugeot 508 SW va purta un design mult mai curat si mai putin extravagant. Caracterul utilitar al modelului nu va fi pus in plan secund, ci va deveni unul dintre punctele forte ale modelului frantuzesc de clasa medie.

Astfel, lungimea modelului va fi de aproximativ 4.85 metri, iar capacitatea de incarcare si versatilitatea vor creste semnificativ, alaturi de habitabilitatea interiorului. Modificarile operate la interior vor fi la fel de drastice precum in cazul versiunii sedan a lui 508, care are responsabilitatea de a inlocui atat modelul 407, cat si modelul 607.

Potrivit primelor informatii, modelul va debuta alaturi de doua unitati pe benzina THP si de trei unitati diesel HDI. Versiunea entry-level in gama pe benzina este un THP de 1.6 litri si 155 CP, urmat de o unitate de 2.0 litri care va dezvolta 200 CP. Ulterior, francezii vor introduce un nou motor THP care va furniza intre 200 si 240 CP si este dezvoltat alaturi de specialistii BMW.

Gama de motorizari diesel porneste de la o unitate 1.6 HDI de 110 CP si urca la un 2.0 de 140 CP si de o versiune mai puternica a aceluiasi propulsor - care va furniza 163 CP. In timp ce 508 Sedan va fi oferit si intr-o versiune diesel-hibrid, nu exista informatii privind adaptarea platformei respective si pentru 508 SW.

Continuarea pe Automarket.ro

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Peugeot 508 SW, #modele noi Peugeot , #modele