Peugeot si General Motors, posibila alianta

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 19:06
1121 citiri
Peugeot si General Motors, posibila alianta
Foto: Arhiva

General Motors si PSA Peugeot Citroen desfasoara discutii in vederea realizarii unei aliante, pentru a stopa pierderile in Europa si pentru a reduce costurile de productie in alte zone.

Discutiile dintre General Motors, cel mai mare producator auto din lume, si Peugeot, al doilea producator de masini din Europa, sunt concentrate mai degraba pe schimbul de vehicule si componente, decat pe unificarea capitalului, potrivit surselor citate de Reuters.

Anterior, Peugeot anuntase ca poarta discutii cu un partener al carui nume nu a fost mentionat.

"La acest nivel, nu exista nicio certitudine ca discutiile se vor concretiza intr-o intelegere", au spus atunci reprezentantii companiei franceze.

Peugeot a incercat fara succes in 2010 sa incheie un parteneriat cu compania japoneza Mitsubishi Motors.

Divizia europeana Opel a General Motors se confrunta cu dificultati de restructurare pentru recuperarea pierderilor cauzate de scaderile inregistrate de piata auto din regiune.

De asemenea, Peugeot a anuntat pe 15 februarie ca va opera noi taieri ale costurilor si ca intentioneaza sa vanda grupul de logistica Gefco pentru a finanta extinderea constructorului francez in strainatate.

Confruntandu-se cu probleme similare privind supracapacitatea si dependenta de cumparatorii din Europa Occidentala, Peugeot si Opel au putin sa isi ofere reciproc in regiune, considera analistii.

O zona in care ar fi posibila cooperarea este cea a autoutilitarelor, Peugeot anuntand deja ca isi cauta un nou parteneriat in locul companiei Fiat, dupa ce producatorul italian a spus ca se va retrage din joint-venture in 2017.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#peugeot, #general motors, #masini europa, #alianta peugeot general motors , #stiri Peugeot