Peugeot: Nu am pacalit niciodata consumatorii in privinta vehiculelor diesel

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 18:10
3307 citiri
Peugeot: Nu am pacalit niciodata consumatorii in privinta vehiculelor diesel
Foto: Arhiva Ziare.com

PSA Peugeot Citroen, al doilea producator auto din Europa, a informat luni ca nu a pacalit niciodata consumatorii in privinta vehiculelor sale diesel, facand aluzie la scandalul emisiilor cu care se confrunta rivala Volkswagen.

Peugeot a promis noi masuri pentru ca nivelul emisiilor la vehiculele sale sa fie mai redus si a anuntat ca va publica in curand datele privind consumul real de combustibil la modelele companiei. Producatorul auto francez sustine ca nu a echipat niciodata vehiculele cu acel soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmit AFP si Bloomberg.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu acel soft.

Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si in Europa

In trimestrul trei din 2015, livrarile PSA Peugeot Citroen au scazut cu 17% in China si sud-estul Asiei, cu 23% in America Latina si au crescut cu 6,1% in Europa.

Peugeot se bazeaza pe vehiculele cu motoare diesel, in special in Europa. Acest tip de motor a reprezentat aproximativ 60% din vanzarile sale europene in primul semestru din acest an si 42% pe plan global.

Veniturile PSA Peugeot Citroen au crescut cu 3,2% in trimestrul trei din acest an, la 12,4 miliarde de euro (13,7 miliarde de dolari) datorita majorarii livrarilor in Europa. Pe plan global, vanzarile companiei au scazut cu 4,3%, partial din cauza incetinirii pietei chineze.

VW nu este singurul producator auto care a masluit testele de emisii - Cine a mai trisat

Luni dimineata, actiunile Peugeot au scazut cu 2,7% la Bursa de la Paris, iar la pranz se tranzactionau in scadere cu 1,9%, la 15,93 euro. Anul acesta, titlurile companiei au inregistrat un avans de 56%.

PSA Peugeot Citroen a revizuit in crestere estimarile privind avansul pietei auto europene in acest an, de la 6% la 8%.

In mai 2014, grupul chinez Dongfeng a achizitionat o participatie de 14% in Peugeot pentru a ajuta la redresarea companiei franceze.

Peugeot vinde acum mai multe vehicule in China decat in Franta si impreuna cu Dongfeng vrea sa comercializeze anual 1,5 milioane de vehicule pe piata chineza pana in 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Peugeot scandal emisii Volkswagen, #Peugeot scandal emisii diesel , #stiri Peugeot