Moody's a retrogradat ratingul Peugeot la junk

Joi, 01 Martie 2012, ora 21:00
2689 citiri
Moody's a retrogradat ratingul Peugeot la junk
Foto: carzone.ie

Ratingul Peugeot Citroen, al doilea mare producator auto din Europa, a fost retrogradat la junk de catre agentia Moody's, joi.

Producatorul francez si-a vazut ratingul redus de la Baa3, la Ba1, in timp ce actiunile companiei au scazut cu 7,7%, anunta Bloomberg.

Principalele motive pentru decizia agentiei de rating sunt ingrijorarile privind inrautatirea situatiei financiare a grupului auto, dar si cresterea datoriei acestuia.

Anul fiscal 2011 al companiei a fost vazut ca fiind "mult sub asteptarile Moody's". Retrogradarea include si dificultati ale Peugeot privind capacitatea de a-si imbunatati situatia financiara pe termen scurt si mediu, dupa problemele din 2011.

Compania a anuntat, luna trecuta, pierderi de 92 de milioane de euro, dupa un profit de 621 de milioane de euro, in 2010. Peugeot a anuntat, in luna februarie, planuri pentru a vinde actiuni si a amana investitii, pe masura ce datoria neta s-a dublat, in semestrul al doilea al anului 2011, ajungand la 3,4 miliarde de euro.

Un purtator de cuvant al grupului auto a precizat ca decizia Moody's este un rezultat al evaluarii profitabilitatii grupului si nu are legatura cu alianta strategica cu General Motors, pe care Peugeot o anuntase miercuri.

El a spus ca exista anumite nesigurante asupra profitabilitatii pe termen scurt, asa ca acestea nu pot fi puse in legatura cu recenta alianta, completand ca agentiile iau in calcul numai dificultatile de pe piata europeana.

Peugeot si General Motors au anuntat, miercuri, ca grupul american va cumpara 7% din actiunile companiei franceze. Compania americana este cel mai mare producator auto din lume.

Specialistii se asteapta ca vanzarile de autoturisme europene sa continue sa scada, in 2012, pentru al cincilea an consecutiv, pe masura ce consumatorii sunt sceptici din cauza crizei datoriilor suverane ale statelor din regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Moodys, #Peugeot Citroen, #retrogradare rating Peugeot, #Moodys Peugeot, #rating junk Peugeot , #stiri Peugeot