General Motors si Peugeot Citroen se gandesc la o firma comuna - surse

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 11:04
3275 citiri
General Motors si Peugeot Citroen se gandesc la o firma comuna - surse

Producatorul auto american General Motors (GM) si cel francez PSA Peugeot Citroen lucreaza la planul de a infiinta o societate mixta.

GM va adauga si filiala sa din Europa, Opel, in societatea mixta pe care o va infiinta cu divizia industriala a Peugeot, sustine publicatia franceza La Tribune, care citeaza surse anonime.

Reprezentantii General Motors si PSA Peugeot Citroen nu au comentat informatia. La Tribune sustine ca GM, liderul mondial al pietei auto, va injecta mai mult numerar in societatea mixta.

"Nu am comentat nici rapoartele precedente si nu-l vom comenta nici pe acesta", a declarat Jonathan Goodman, purtator de cuvant al companiei franceze. Acesta a adaugat ca Peugeot ramane concentrat pe grupurile operationale de lucru, iar pana la sfarsitul lunii va anunta cateva programe comune.

Actiunile Peugeot au crescut dupa publicarea informatiilor cu 4% la bursa de la Paris, in timp ce actiunile GM au scazut cu 0,2% la bursa de la New York.

In martie, General Motors a acceptat sa preia o participatie de 7% din actiunile Peugeot.

In 2011, vanzarile Peugeot Citroen in Europa au scazut cu 8,8%, la 1,68 milioane de vehicule, in timp ce vanzarile GM au scazut cu 1,9%, la 1,17 milioane.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#General Motors alianta Peugeot Citroen, #General Motors fuziune Peugeot Citroen, #Peugeot Citroen productie, #Gemeral Motors productie , #modele
Comentarii