Care este Masina Anului 2014 in Europa

Marti, 04 Martie 2014, ora 16:43
3177 citiri
Care este Masina Anului 2014 in Europa
Foto: Wikipedia

Peugeot 308 a fost desemnata Masina Anului in Europa, inainte de debutul Salonului Auto de la Geneva.

Modelul constructorului francez a reusit sa depaseasca rivali precum BMW i3 sau Tesla Model S, care s-au clasat pe locul al doilea, respectiv al treilea, informeaza Euronews.com.

Pe de alta parte, grupul PSA Peugeot Citroen prognozeaza ca industria auto va inregistra o usoara crestere in acest an.

Directorul executiv al companiei, Carlos Tavares, a precizat ca este optimist, insa "exista multa incertitudine pe pietele globale, dificultati in Rusia si instabilitate in America Latina".

"Totusi, in Europa ne asteptam la un avans usor, mai ales ca pana acum lucrurile se indreapta catre aceasta directie", a punctat omul de afaceri.

Tavares a mai precizat ca ar putea sa faca economii si nu renunta la ideea ca sa micsoreze capacitatea de productie a fabricilor franceze, incepand din 2016, daca va fi cazul.

Premiul Masina Anului 2014 in Europa este acordat de un juriu format din jurnalisti auto ai publicatiilor prestigioase de pe batranul continent.

Pentru a intra in cursa pentru aceasta distinctie, un automobil trebuie sa indeplineasca doua criterii: sa fie disponibil pe piata inainte de finalul anului 2013, iar estimarea de vanzari trebuie sa depaseasca 5.000 de exemplare. Initial, au fost eligibile 50 de modele, iar apoi au intrat in etapa finala doar sapte.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#masina anului 2014 europa, #Peugeot 308 masina anului, #Masina Anului Europa , #modele