Votul din diaspora, lasat de liberali la mana PSD: Comisia de cod electoral are un nou presedinte

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 14:59
2907 citiri
Votul din diaspora, lasat de liberali la mana PSD: Comisia de cod electoral are un nou presedinte
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul a decis, marti, numirea lui Gabriel Vlase in functia de presedinte al Comisiei de cod electoral.

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a adoptat un proiect de hotarare in acest sens cu 312 voturi "pentru" si trei abtineri.

PSD preia fraiele Comisiei de Cod electoral, dupa ce PNL a refuzat: Pe cine propune Dragnea presedinte (Video)

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, Marian Neacsu, s-a angajat sa propuna plenului un proiect fezabil pentru rezolvarea problemei votului cetatenilor din afara granitelor.

"Imi intaresc acel angajament pe care l-am luat aici si in numele presedintelui de comisie, impreuna cu AEP, impreuna cu colegii de la toate celelalte grupuri parlamentare, ca respectiva comisie va propune plenului un proiect fezabil pentru rezolvarea problemei votului cetatenilor din afara granitelor Romaniei", a spus Neacsu, in plenul Parlamentului.

In urma unei pauze de consultari, liderii grupurilor parlamentare au decis sa ia act de angajamentul liderului PSD, Marian Neacsu, ca, pana la mijlocul saptamanii viitoare, sa existe un proiect de lege din partea comisiei care sa fie inaintat pentru dezbatere.

Liderul grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolaescu, a sustinut, in cadrul dezbaterilor, ca nu s-a dorit sa se introduca in textul de hotarare un termen.

"Liderii grupurilor parlamentare au ajuns la urmatoarea varianta de comunicare publica: luam act de angajamentul liderului PSD, dl. Neacsu, ca pana la mijlocul saptamanii viitoare sa existe un proiect de lege din partea comisiei care sa fie inaintat Parlamentului pentru dezbatere.

Nu s-a dorit sa se introduca in textul de hotarare un termen si, in consecinta, vom urmari daca se va respecta sau nu acest termen, dar grupurile PNL vor vota impotriva hotararii pe care astazi o va adopta majoritatea parlamentara", a precizat Nicolaescu.

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat din functia de presedinte al Comisiei de cod electoral ca forma de protest fata de "tergiversarea" de catre PSD a adoptarii legii votului prin corespondenta, anunta pe 22 septembrie copresedintele liberalilor, Alina Gorghiu.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Gabriel Vlase Comisia de cod electoral, #Gabriel Vlase presedinte comisie cod electoral, #presedinte Comisie cod electoral , #stiri Petru Gabriel Vlase
Comentarii