Petru Filip se inscrie in PSD. Ponta: Opozitia a preluat majoritatea si in conducerea Senatului

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 19:38
3674 citiri
Petru Filip se inscrie in PSD. Ponta: Opozitia a preluat majoritatea si in conducerea Senatului
Foto: Evenimentul Zilei

Senatorul Petru Filip a anuntat, luni, ca se inscrie in PSD, liderul social-democrat Victor Ponta precizand totodata ca Opozitia a preluat majoritatea si in conducerea Senatului.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seara, ca grupului parlamentar social-democrat i se alatura Petru Filip, un om care inseamna foarte mult pentru Oradea si pentru Bihor, dar si pentru miscarea politica de stanga.

Petru Filip confirma: Am de gand sa plec din PDL, nu stiu cand o sa fac acest pas

Liderul PSD a anuntat ca Petru Filip va activa in cadrul grupului PSD din Senat si va fi in continuare reprezentantul PSD in Biroul Permanent al Senatului.

"Avem in acest moment in Biroul Permanent sapte voturi, fata de cele sase ale celor de la guvernare", a mai spus Ponta.

La randul sau, Petru Filip a declarat ca decizia pe care a luat-o nu este una usoara sau simpla, dar este una "personala".

Un senator si un deputat PDL au trecut luni la USL

Filip a mai declarat ca este convins ca vor fi multe comentarii din partea colegilor din PDL, pe care ii cunoaste de multa vreme.

"Sunt hotarat sa mai pot spune ceva in politica romaneasca, atat in partea administrativa, cu buna credinta", a spus Petru Filip.

Plecarea din PDL a senatorului Petru Filip a fost vehiculata in cursul zilei de luni.

Filip a declarat, luni dupa-amiaza, ca are de gand sa plece din PDL, spunand ca in mintea sa exista in acest moment aceasta varianta si ca este o decizie personala, nefiind vorba "nici de oportunitate, nici de traseism".

PDL pierde parlamentari pe banda rulanta - printre ei, vicele Senatului

"E o decizie pur personala, nu are nicio conotatie de alta natura, sunt in politica de foarte multi ani, am trecut prin momente dificile, din trei mandate de primar doua mandate si jumatate am fost primar de opozitie, deci cunosc foarte bine viata si intr-o parte si in alta. Nu este vorba nici de oportunitate, nici de traseism, nici de alta natura, este efectiv o decizie personala", a declarat el.

Petru Filip este vicepresedinte al Senatului. El este senator de Bihor.

Filip a asigurat presedintia interimara a Senatului dupa revocarea din functie a lui Mircea Geoana, pana la alegerea lui Vasile Blaga.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Petru Filip PSD, #Petru Filip demisie PDL , #PSD