Petru Filip: Explicatiile politice si personale ale demisiei din PDL

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 23:21
3090 citiri
Petru Filip: Explicatiile politice si personale ale demisiei din PDL

Senatorul Petru Filip sustine ca demisia din PDL este o alegere strict personala si motivata si trebuie inteleasa ca atare.

Intr-o postare pe propriul blog, Filip spune ca vrea sa explice decizia sa, pentru a nu lasa loc la nicio interpretare de genul "scufundarii barcii".

"Am construit si am avut victorii importante cu PDL (pentru cine a uitat, 3 mandate de primar nu mi s-au dat, ci au fost castigate personal), chiar si atunci cand partidul era la limita intrarii in Parlament. Timp de 12 ani am condus PDL Bihor si am avut rezultate ce nu au putut fi contestate", afirma Filip.

Senatorul povesteste ca, in 2010, pe 30 aprilie, a fost informat ca este nevoie de o schimbare, insa, la doi ani de la schimbarea ce a insemnat demisia sa, situatia este mai dezastruoasa decat inainte. "Mi s-a sugerat ca este nevoie de "sange proaspat" (noul presedinte era cu 5 ani mai mare) in conditiile in care nu exista niciun motiv de nemultumire din partea conducerii. Nici motive electorale, nici profesionale, nici de alta natura. In acel context, am acceptat si am demisionat din proprie initiativa...Iata ca nu au trecut nici doi ani de zile de cand am demisionat si organizatia PDL Bihor este un dezastru. Inlocuitorul meu din 2010 a demisionat de curand. Conducerea PDL a ramas in continuare pasiva", explica senatorul.

Filip continua cu momentul congresului PDL, din vara lui 2011, cand a facut parte dintr-o echipa ce propunea schimbarea in partid. "La Congresul din mai 2011 am ales sa fiu intr-o echipa care propunea schimbarea in PDL. Echipa mea nu a castigat. Ulterior am asteptat ca lucrurile sa intre pe un fagas normal, pasiunile sa se stinga si fiecare dintre cei care optasera pentru un proiect diferit sa fie integrati macar profesional, ca recunoastere a competentelor proprii, in implementarea deciziilor partidului".

Insa "pentru mine, asteptarea a luat sfarsit", continua senatorul, aratand ca, in opinia sa, un partid trebuie sa mizeze pe oamenii cu experienta, altfel are probleme.

"Sunt ferm convins ca un partid trebuie sa-si foloseasca oamenii cu experienta. Un partid care alege "sa-si concedieze" profesionistii si oamenii cu experienta este un partid care se scalda in ape tulburi. In politica nu te poate scoate nimeni la pensie. Este mediul in care selectia se face natural, de cele mai multe ori de catre electorat", explica acesta.

In fine, "decizia de a pleca din partid este corecta atat pentru mine, cat si pentru PDL, devreme ce nu mai are nevoie de oamenii cu experienta. Pentru mine, cu parere de rau, se incheie un proiect. Am competenta, determinarea si vointa de a incepe un altul".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Petru Filip explicatie demisie PDL, #Filip explicatie demisie PDL, #Petru Filip plecare USL , #senator