Un manager Petrom a fost retinut pentru luare de mita - reactia companiei

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 18:08
3537 citiri
Un manager Petrom a fost retinut pentru luare de mita - reactia companiei

Petrom a precizat, miercuri, ca a fost informata in legatura cu cazul in care sunt anchetati doi angajati ai companiei, un sef regional si un expert imobiliar.

"Avem cunostinta de cercetarea penala aflata in curs privind infractiunea de luare de mita de care sunt suspectati doi salariati, respectiv un sef de sector din cadrul zonei Moldova Sud si un responsabil vanzari active secundare. Ancheta vizeaza o potentiala vanzare catre o alta societate comerciala a unui imobil dezafectat apartinand companiei (fosta cantina) din localitatea Slobozia-Conachi, judetul Galati.

Compania a colaborat cu organele de urmarire penala si va continua sa furnizeze orice informatii si date solicitate in vederea descoperirii faptelor ce constituie infractiuni si a aflarii adevarului, fiind in interesul companiei ca aceste fapte sa fie investigate", au transmis reprezentantii Petrom, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Un manager Petrom a fost retinut - ce acuzatii ii aduc procurorii DNA

OMV Petrom a adaugat ca "este o companie responsabila, care promoveaza standarde ridicate atat in ceea ce priveste principiile de afaceri, cat si in ceea ce priveste procedurile de lucru si care nu tolereaza infractiunile".

Cine sunt inculpatii

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au retinut, miercuri, un manager OMV Petrom si un expert imobiliar, acuzati de luare de mita.

Inculpatii sunt Nicolae Gavrilescu, manager sector in cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud a OMV Petrom, si Ana Petre, expert in piata imobiliara, responsabil cu instrainarea activelor secundare in cadrul companiei petroliere, informeaza DNA.

Procurorii le-au intocmit dosare penale si i-au retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati la Tribunalul Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cei doi i-au pretins unui denuntator, in mod direct, suma de 10.000 de euro pentru a-i aproba achizitia unor imobile detinute de Petrom, la un pret avantajos. Discutiile au avut loc in perioada octombrie 2013 - mai 2014.

Ulterior, la data de 27 mai 2014, Gavrilescu Nicolae a fost prins in flagrant in timp ce lua de la denuntator suma de 45.000 de lei, cu titlu de mita.

C.P.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#manager Petrom retinut, #reactie petrom manager retinut, #reactie petrom sef retinut, #sef petrom retinut, #sef petrom mita, #mita petrom , #angajati
Comentarii
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5