Petrom, singura companie petroliera afectata de masura de supraimpozitare

Miercuri, 22 August 2012, ora 10:28
1840 citiri
Petrom, singura companie petroliera afectata de masura de supraimpozitare

Supraimpozitarea veniturilor exceptionale, propusa de guvern pentru implementare din 2013, afecteaza, in cazul companiilor petroliere, doar Petrom, singura pe profit in ultimii ani.

Conform datelor din 2011, Mol, Rompetrol si LukOil au inregistrat pierderi intre 3,16 milioane de euro si 27,18 milioane euro. Doar OMV Petrom a inregistrat profit, mai exact 1,38 miliarde lei (381 milioane euro), in crestere cu 65% fata de perioada ianuarie-martie 2011.

Companiile petroliere vor fi supraimpozitate din 2013

"Pe noi ne intereseaza cand Guvernul emite acte administrative care afecteaza reglementarea, predictibilitatea financiar fiscala. Supraimpozitarea companiilor e o alta prostie pentru ca nu va face decat ca acea taxa sa o platim tot noi, la pompa. A ramas Petromul de fapt, pentru ca celelalte companii isi tin profiturile in tarile de origine", a declarat Ionel Blanculescu, secretar al Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri, pentru Business24.

Petrolul s-a ieftinit. De ce nu scade pretul benzinei in Romania?

In conditiile actuale, 56% din pretul la pompa al litrului de carburant ajunge la buget, sub forma de taxe si accize. In ultimele luni, petrolul s-a scumpit la nivel international din cauza tensiunilor dintre SUA, UE si Iran, unul dintre cei mai mari furnizori din lume. Impreuna cu devalorizarea leului, aceste doua elemente au impins companiile din Romania sa scumpeasca benzina si motorina in mai multe randuri. Supraimpozitarea companiilor ar duce la scumpiri suplimentare.

Citeste mai multe despre Petrom, singura companie petroliera afectata de masura de supraimpozitare pe Business24.ro.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#supraimpozitare venituri exceptionale, #supraimpozitare companii petroliere , #Romania