Petrom planuieste investitii de un miliard de euro si exploatarea gazelor de sist (Video)

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 11:31
1858 citiri
Petrom planuieste investitii de un miliard de euro si exploatarea gazelor de sist (Video)

Petrom planuieste sa investeasca un miliard de euro anul viitor si ar putea trece la exploatarea gazelor de sist, potrivit directorului executiv al companiei, Mariana Gheorghe.

"Pentru a continua sa ne stabilizam productia sau sa obtinem o crestere, trebuie sa continuam sa investim. In anii urmatori, sumele vor oscila intre 0,8 si 1,2 miliarde de euro. Insa cel mai probabil, in 2014, va fi vorba de un miliard de euro", a spus Marian Gheorghe, potrivit Reuters.

Compania are la indemana trei cai principale de a compensa pentru declinul natural al rezervelor de hidrocarburi, inclusiv cresterea ratei de recuperare pentru resursele conventionale de petrol, extractia din Marea Neagra si chiar gazele de sist.

"Dupa experienta Statelor Unite, consider ca niciun operator responsabil din piata nu va refuza sa ia in calcul acest nou teritoriu (...) Insa noi ne aflam inca intr-o etapa preliminara", a punctat directorul general al Petrom, in legatura cu exploatarea gazelor neconventionale.

Compania s-ar putea extinde in zona resurselor din formatiunile de sist dupa anul 2021.

"Urmarim foarte atent toate evolutiile si avem in Romania un pionier, pe Chevron. Undeva la finalul planului strategic actual, in jurul anului 2021, intentionam sa analizam acest segment de piata", a spus Gheorghe.

Intrebata daca Petrom ar putea intra mai devreme decat este planificat in zona de explorare, prin preluarea de perimetre de gaze de sist, Gheorghe a afirmat: "Ne vom uita la toate licitatiile care vor fi lansate in urmatorii ani de catre Angetia Nationala de Resurse Minerale".

"Daca se va incadra in strategia noastra, daca va fi fezabil ca business, adica daca vom dispune de resurse, astfel de oportunitati nu vor fi desconsiderate", a continuat directorul general al Petrom.

Petroma avut un profit de 1,06 miliarde de lei, adica 319, 4 milioane de dolari, in al doilea trimestru din 2013, putin mai mare decat asteptarile analistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Petrom gaze sist, #Petrom investitii 2014, #Petrom investitii Romania , #Romania