Petrom iese de pe piata GPL, dupa ce a vandut subsidiara lui Borcea

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 11:56
2121 citiri
Petrom iese de pe piata GPL, dupa ce a vandut subsidiara lui Borcea
Foto: Wikipedia

Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei de GPL, prin vanzarea subsidiarei Petrom LPG SA catre Crimbo Gas International.

Decizia a fost luata de catre Consiliul de Supraveghere al Petrom si corespunde strategiei de imbunatatire a eficientei, pentru a contribui astfel la performanta durabila necesara cresterii.

Partile au agreat confidentialitatea valorii tranzactiei, iar finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea prealabila a Consiliul Concurentei, potrivit unui comunicat al companiei.

Crimbo Gas International este detinuta in proportie de 50% de omul de afaceri Cristi Borcea.

"Subsidiara Petrom LPG gestioneaza un numar ridicat de clienti mici si, prin urmare, este o activitate cu un grad ridicat de complexitate. Complexitatea acestei activitati secundare nu este in concordanta cu strategia noastra.

De aceea, in urma procesului de optimizare a portofoliului, am decis sa reducem complexitatea prin vanzarea acestei afaceri catre o companie specializata, pentru care imbutelierea si distributia reprezinta activitate principala", a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare si Marketing.

Activitatea Petrom LPG include imbutelierea de GPL (in fabricile de imbuteliere de la Negoiesti si Timisoara), precum si distributia de butelii in intreaga tara, vanzarea si distribuirea de propan, vanzarea si distribuirea de GPL auto si activitati de comert cu ridicata.

Prin aceasta tranzactie Petrom iese de pe piata imbutelierii si distributiei, insa va continua sa produca GPL si sa comercializeze butelii si GPL auto prin intermediul benzinariilor. Astfel, Petrom va continua sa furnizeze GPL de la rafinaria sa catre compania care face obiectul tranzactiei raportate iar aceasta va furniza butelii si GPL auto catre OMV Petrom Marketing SRL.

Aceasta tranzactie nu are un impact material asupra situatiei financiare a Petrom (i.e. se situeaza sub pragul de 10% din valoarea totala a activelor Petrom, respectiv din valoarea cifrei de afaceri nete a companiei in 2011).

In prezent, Petrom LPG are circa 260 de angajati.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Petrom iese piata GPL, #Petrom productie GPL, #vanzare Petrom GPL, #Petrom GPL , #Romania