OMV Petrom cauta noi zacaminte langa Targoviste

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 15:08
3709 citiri
OMV Petrom cauta noi zacaminte langa Targoviste
Foto: Arhiva

OMV Petrom va incepe prospectiunile pentru gasirea de noi zacaminte in comuna Botesti, la 20 de kilometri de Targoviste, cel mai probabil in luna iunie, in urma licitatiei organizate pentru adjudecarea unor investigatii seismice 3D.

In acest scop s-au pus la bataie 6,1 milioane de euro, lucrarile urmand sa fie finalizate in sapte luni. De precizat ca investigatia seismica este cea mai moderna metoda geofizica de exploatare, pentru localizarea zacamintelor de titei si gaze. In functie de rezultatele acesteia se poate determina cu precizie unde se poate fora si explora cu succes.

In ultimele luni ale anului trecut, OMV Petrom si-a anuntat intentia de a investi 25 de milioane de euro pentru exploatarea a doua perimetre in apropierea localitatilor Adjud, Vrancea si Urziceni, Ialomita, alaturi de grupul american Hunt Oil.

Niciun cuvant, insa, despre actuala prospectiune din judetul Dambovita si, cu atat mai putin, despre faptul ca productia companiei a scazut in ultimii ani.

Discretia acestei prospectiuni s-ar putea datora temerii austriecilor, ca nu cumva preturile terenurilor din zona sa explodeze, ceea ce le-ar ingreuna mult activitatea viitoare.

Desi proprietarii nu au niciun drept asupra zacamintelor tarii, ele apartinand statului (care le-a concesionat OMV Petrom), acestia pot emite pretentii in privinta punerii terenurilor la dispozitie pentru exploatarea subsolului.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#OMV Petrom Targoviste, #Petrom zacaminte Targoviste, #prospectiuni OMV , #Romania
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Nu ar fi mai bine ca si in Romania zacamintele sa fie in proprietatea detinatorilor de pamant !??
Poza Romanian Brotherhood
Romanian Brotherhood
rank 2