OMV Petrom a renuntat la Congaz in favoarea GDF SUEZ

Joi, 31 Iulie 2014, ora 20:12
2878 citiri
OMV Petrom a renuntat la Congaz in favoarea GDF SUEZ

Compania OMV Petrom a vandut actiunile pe care le avea in cadrul companiei de distributie si furnizare a gazelor Congaz SA, catre GDF SUEZ Energy Romania SA.

"OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, a finalizat vanzarea catre GDF SUEZ Energy Romania SA a participatiei de 28,59% in Congaz SA, companie de distributie si furnizare a gazelor, care nu facea obiectul activitatii de baza a OMV Petrom", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tranzactia a fost aprobata de Consiliul Concurentei, insa nu s-a facut publica valoarea acesteia.

Pe ce a cheltuit OMV Petrom sute de milioane de euro

"Decizia este in concordanta cu strategia noastra de a iesi din activitatile de distributie si furnizare a gazelor catre segmentul consumatorilor finali de pe piata reglementata. Vom continua sa furnizam gaze catre clientii nostri de pe piata libera.

In ceea ce priveste aceasta tranzactie, vedem beneficii pentru toate

partile implicate, inclusiv pentru clientii Congaz, avand in vedere ca noul actionar majoritar, GDF SUEZ, cunoaste deja compania si are o experienta bogata pe piata de distributie si furnizare a gazelor", a declarat Cristian Secosan, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de gaze naturale si energie.

Congaz SA a fost infiintata in anul 1999, iar Petrom s-a numarat printre fondatori. GDF SUEZ detinea, inaintea tranzactiei, 28,59% din companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#OMV Petrom vandut Congaz, #OMV Petrom Congaz GDF SUEZ , #Romania