Oferta de vanzare a actiunilor Petrom va fi reluata in 2012

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 16:17
2109 citiri
Oferta de vanzare a actiunilor Petrom va fi reluata in 2012
Foto: Daylife

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, ca oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile SC OMV Petrom SA va fi reluata "intr-o perioada mai propice", cel mai probabil in primul trimestru din anul viitor.

"Perioada aceasta a fost destul de dificila pe plan international. Ati vazut ce s-a intamplat saptamana aceasta in Grecia, Spania, Italia. Noi, impreuna cu consultantii, vom analiza o perioada propice pentru a relua vanzarea actiunilor Petrom, care va fi cel mai probabil in trimestrul I al anului viitor.

Situatia nu este urgenta pentru noi, nu ne grabim sa vindem. Am tinut la pret. Vom relua procesul, pentru ca am pus un pret minim sub care noi nu vrem sa vindem", a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton.

Ministerul Economiei a anuntat vineri, printr-un comunicat, ca oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile SC OMV Petrom SA a esuat, intrucat subscriptiile inregistrate au fost sub nivelul de 80%, necesar pentru a inchide oferta.

De asemenea, ministerul informeaza ca va continua programul de privatizare a companiilor aflate in subordinea sa prin metode transparente, incurajand cresterea vizibilitatii pietei bursiere din Romania.

"Guvernul este hotarat sa-si respecte programul de privatizare asumat si convenit cu FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana. Guvernul va monitoriza evolutia pietelor si va decide momentul prielnic pentru reluarea procesului de vanzare a pachetului de 9,84% din OMV Petrom SA", potrivit comunicatului.

Oferta publica de vanzare pe bursa a actiunilor OMV Petrom detinute de statul roman a avut loc intre 11 si 22 iulie, cu o valoare maxima anuntata de 2,5 miliarde de lei (circa 610 milioane euro) si volum minim de subscriere de 3.000 de actiuni.

La inceputul saptamanii, Guvernul a stabilit, intr-o sedinta speciala, ca pretul minim pentru o actiune Petrom din pachetul ce va fi privatizat este de 0,3708 lei.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
#oferta publica Petrom, #vanzare actiuni Petrom, #amanare oferta Petrom , #Romania