Mariana Gheorghe pleaca de la sefia OMV Petrom dupa mai bine de zece ani

Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 17:34
13849 citiri
Mariana Gheorghe pleaca de la sefia OMV Petrom dupa mai bine de zece ani
Foto: Facebook / OMV Petrom

Mariana Gheorghe va pleca de la sefia OMV Petrom, la mai bine de zece ani de la preluarea conducerii.

Locul actualului CEO al celei mai mari companii petroliere din Romania si din sud-estul Europei va fi luat de Christina Verchere, care a fost presedinte al British Petroleum pentru Asia-Pacific, dar a condus si BP Canada Energy.

"In sedinta de astazi (marti, 9 ianuarie - n.red.), Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a numit-o pe Christina Verchere in functia de presedinte al directoratului si director general Executiv (CEO) al OMV Petrom SA.

In conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, numirea a fost facuta pentru perioada ramasa din mandatul Marianei Gheorghe, pana in data de 16 aprilie 2019", arata un comunicat transmis de BVB si postat pe site.

Christina Verchere a acceptat numirea si va prelua pozitia, "in functie de disponibilitate", cel mai tarziu incepand cu 21 mai 2018.

"Inainte de sedinta Consililului de Supraveghere de astazi, Mariana Gheorghe a renuntat la mandatul de presedinte al Directoratului si CEO al OMV Petrom SA. Renuntarea va deveni efectiva la momentul in care succesoarea va prelua functia, cel mai tarziu pe 20 mai 2018", se mai arata in comunicatul OMV Petrom.

"Dupa 12 ani extrem de intensi petrecuti la OMV Petrom, consider ca este momentul sa renunt la aceasta functie si ca Christina Verchere si o noua generatie de lideri sa continue constructia unei companii puternice. Sunt onorata ca am fost implicata in transformarea OMV Petrom si in dezvoltarea potentialului sau de crestere", afirma Mariana Gheorghe, intr-un comunicat.

In urmatoarele luni, Christina Verchere si Mariana Gheorghe vor lucra indeaproape pentru atingerea obiectivelor companiei si a potentialului de crestere al acesteia.

Marti, Mariana Gheorghe a avut intrevederi cu premierul Mihai Tudose si cu presedintele Klaus Iohannis.

Clasata de mai multe ori pe primul loc in topul "100 Femei de Succes" la categoria CEO, realizat de revista Capital, Mariana Gheorghe a fost numita la conducerea Petrom in iunie 2006, la doar doi ani de la privatizarea companiei.

Acum ea pleaca inainte de terminarea mandatului, fiind propusa pentru functia de vicepresedinte senior responsabil pentru conducerea activitatilor grupului OMV din zona Australia-Asia, informeaza Mediafax.

Statul roman detine 20,63% din actiunile la OMV Petrom, unde OMV este principalul actionar (51,01%), iar Fondul Proprietatea detine (9,99%), pe langa cele 18,35 procente detinute de persoane fizice si juridice.

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit marti, la Palatul Cotroceni, cu o delegatie OMV-Petrom, condusa de directorul general al grupului OMV AG, Rainer Seele, prilej cu care acesta din urma a subliniat, printre altele, nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal si legislativ.

"Presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat convingerea ca OMV-Petrom va continua sa inregistreze rezultate deosebite in planul performantelor economice, prin expertiza si competentele romanesti in domeniul explorarii si exploatarii resurselor de gaze naturale si petrol.

Intrevederea a constituit un bun prilej pentru a sublinia importanta unui dialog deschis intre OMV si statul roman, in vederea valorificarii potentialului pe care tara noastra il are in domeniul energetic", se precizeaza intr-un comunicat remis marti de Administratia Prezidentiala.

Conform News.ro, OMV Petrom are o capitalizare de 17,04 miliarde lei. Profitul net al companiei a crescut cu 111% in primele noua luni, la 1,85 miliarde lei, in timp ce vanzarile totale au crescut cu 20%, la 14,29 miliarde lei.

C.B.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Mariana Gheorghe pleaca sefia Petrom , #Romania