Mariana Gheorghe, Petrom: Am adus 9 miliarde de lei la buget in 2012

Joi, 21 Februarie 2013, ora 12:34
2131 citiri
Mariana Gheorghe, Petrom: Am adus 9 miliarde de lei la buget in 2012
Foto: Digi 24

OMW Petrom a avut o contributie de 8,9 miliarde de lei la bugetul de stat consolidat pe 2012, reprezentand 10% din veniturile totale, a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

"Am avut in 2012 o contributie de 8,9 miliarde de lei, atat prin taxe directe, cat si prin taxe indirecte. Economistii nostri ne-au aratat ca este o contributie de 10% din veniturile la bugetul de stat consolidat pe 2012", a declarat Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, in cadrul unei conferinte de presa.

OMV Petrom intentioneaza sa plateasca dividende din profitul record si sa investeasca 1miliard de euro in 2013

Compania OMV Petrom (SNP) intentioneaza sa propuna alocarea de dividende pentru anul

financiar 2012, cand a obtinut un profit record de 3,95 de miliarde de lei (885,5 milioane de euro), si ar putea bugeta investitii de peste un miliard de euro in 2013.

Aceste aspecte vor fi supuse aprobarii ulterioare de catre Consiliul de Supraveghere, respectiv Adunarea Generala a Actionarilor, potrivit unui comunicat remis BVB.

"Cand vorbim de investitii, ceea ce este important este faptul ca nu putem sa folosim toti banii pentru investitii acum, trebuie sa ne pastram cash flow-ul si pentru anuii urmatori. In ultimii ani am investit 90% din profitul operational", a mai spus Mariana Gheorghe, precizand ca gradul de indatorare a companiei a scazut.

Petrom a anuntat cel mai mare profit din istorie

In 2011, contributiile la buget ale OMW Buget au fost la 8,6 miliarde de lei, in crestere cu 8%.

Compania este controlata de grupul austriac OMV, care detine 51,01% din actiuni, in timp ce statul roman are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. In actionariat se mai regaseste Fondul Proprietatea, cu o participatie de 20,11%, BERD cu 2,03%, iar restul titlurilor sunt listate la bursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Petrom contributie buget, #Petrom profit 2012 , #Romania