Fratii Micula au pus sechestru pe o parte din actiunile statului la Petrom (Video)

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 16:27
10081 citiri
Fratii Micula au pus sechestru pe o parte din actiunile statului la Petrom (Video)
Foto: Bihoreanul

Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii European Drinks, au pus sechestru pe o parte din actiunile statului roman detinute la OMV Petrom, ca urmare a unei decizii irevocabile a Curtii de Arbitraj de la Washington.

Aceasta a decis ca statul roman trebuie sa ii despagubeasca pe fratii Micula cu peste 82 de milioane de euro, informeaza economica.net, care citeaza surse guvernamentale.

Cei doi frati, care au si cetatenie suedeza, au dat in judecata statul roman in anul 2005, acuzand ca nu au fost respectate angajamentele prevazute in Acordul bilateral Romania-Suedia cu privire la protectia reciproca a investitiilor. Decizia definitiva a Curtii de Arbitraj de la Washington a fost data in decembrie 2013.

Fratii Micula au castigat la Washington procesul cu statul roman - despagubiri uriase si surpriza Finantelor

"Deocamdata statul se joaca de-a v-ati ascunselea cu noi. Avem o decizie a celui mai important forum international in materie de drept comercial. Despre Petrom nu va pot da nicio informatie. Depinde ce se va intampla", a declarat Viorel Micula, presedintele European Drinks, pentru sursa citata.

Intr-o interventie telefonica la postul B1TV, Viorel Micula a precizat ca are de recuperat 133 de milioane de euro de la statul roman, bani care ar reprezenta "pierderi pe care le-am suferit".

"Trebuia sa ne dea banii de 6-7 luni", a acuzat el Ministerul de Finante, reclamand "marile probleme" care se inregistreaza pe piata neagra din Romania.

Pentru a-si recupera banii, fratii Micula au apelat la executorul judecatoresc, iar judecatori de la Tribunalul Bucuresti au decis definitiv si fara cale de atac in martie 2014 ca statul roman va fi executat silit.

In acest moment, statul roman detine 20,6% din totalul actiunilor Petrom, prin intermediul Ministerului Economiei. Alaturi de OMV Petrom, alti 72 de mari contribuabili figureaza pe lista tertilor popriti prin care fratii Micula vor sa isi recupereze banii de la statul roman.

La randul lor, fratii Micula au printre cele mai mari datorii la statul roman.

Fratii Micula, executati silit pentru 26 de milioane de euro

In aceasta vara se ajunsese la o intelegere cu Ministerul de Finante, astfel incat urma sa aiba loc o compensare a datoriilor, dar masura a fost considerata ilegala de Comisia Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#frati Micula sechestru Petrom, #Frati Micula proces statul roman, #Micula European Drinks sechestru Petrom , #Romania